Zastosowanie Palm OS do zdalnej pracy

• 3 Odpowiedzi
  • 808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 12, 2003, 22:56:54 »
Witam,

Mam prośbę związaną z więcej niż typowym użyciem PDA z systmem Palm OS. Opracowuję w chwili obecnej tekst dotyczący wykorzystania PDA do zdalnej pracy (łączenie się z komputerem, edycja dokumentów, ale także i administracja). W przypadku PocketPC jest wszystko łatwiejsze do znalezienia i opisania, ale sam jako użytkownik Palm OS-a chciałbym móc przedstawić i "nasz" system mobilny z tej strony. Czy sa tu osoby, które mają jakiekolwiek doświadczenia w tej kwestii? Jakich użyć programów, konkretne zastowania, konfiguracje, cokolwiek....

z góry dzięki za pomoc :)

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2003, 10:45:19 »
A w archiwum popatrzec to nie laska? Jest tam calkiem dlugi artykul na ten temat. (Palm VNC)

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2003, 11:36:22 »
tgssh, tgtelnet , palm vnc - troche checi i znajdziesz , na "latwizne" to prosze tu nie liczyc ;)
pozdrawiam
Jachu

*

Offline FREEz

• *
  • 63
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2003, 12:20:42 »
Mam pytanie a propos takich programów : czy jest w jakims mozliwosc predefiniowania komend (tak aby nie trzeba bylo ich wpisywac za kazdym razem) - potrzeba by mi bylo ze takiej funkcjonalnosci z 4-6 "slotami"... oczywiscie o ile mozna by bylo wiecej to by bylo dobrze - moj bol jest taki ze consola textowa w win2k jest makabrycznie okrojona i nie moge w zadne sposob wywolac prawidlowego dzialania skryptow ktore stworzylem - przy logowaniu telnet nie daje sie ich po prostu uzywac.