wyświetlacz T|T2 problemy ...

• 6 Odpowiedzi
  • 506 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 27, 2006, 19:55:52 »
witam mój wyświetlacz w Tungstenie zaczoł świrować ... tylko tak to moge nazwać zachowuje sie jakbym ciągle dotykał go rysikiem w lewym dolnym rogu co uniemożliwia prace ... miałem tak wcześniej już ale zazwyczaj mijało po dniu góra po dwóch teraz trwa już dłużej nieco :> ... nie wiem co robić pomocy może bym go rozkręcił i posprawdzał jak tam wtyczki siedzą tylko dajcie mi schemat rozbierania T|T ... nie chce mi sie tego szukać :P

z góry dzięki

*

elektryk

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2006, 20:09:32 »
tak sie sklada, ze jest programik do przywracania kalibracji ekranu. sporo userow skarzy sie na rozkalibrowujace sie ekrany w tungstenach.
chyba, ze u ciebie jest co innego.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2006, 20:12:01 »
skoro da sie to naprawić programowo to jestem otwarty na propozycje tylko mi nazwy podawajcie ... jeśli płatne są te programy to też ... :P zapłace

*

elektryk

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2006, 20:14:32 »

*

lucass

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2006, 21:20:57 »
wypróbuj DigiFix na poczatek
http://www.freewarepalm.com/utilities/digifix.shtml

...jezeli nie pomoze to rozbieranie palma wskazane....ale o tym juz w dziale serwisowanie :P

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2006, 15:30:43 »
czy ściągnięcie foli ochronnej może rozwiązać ten problem ??
folia którą mam wygląda bardzo dobrze nie jest ani troche uszkodzona czy może wywoływać te problemy o których wyżej pisałem ??

*

Offline Ozyg

• 38
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 30, 2006, 22:40:38 »
Hmm, ja miałem coś takiego jak przetarła się tasiemka ekranu dotykowego... Niestety nie bardzo dało się to naprawić i T|T poszedł na części :(.
Równie dobrze jednak to może być poluzowana wtyczka, więc jest nadzieja :P. Jeśli nie- może jakiś DOBRY elektronik podjąłby się zrobienia tego.