Wys. z USA

• 4 Odpowiedzi
  • 634 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wys. z USA
« dnia: Lipiec 16, 2003, 21:41:12 »
Wiec,jak w temacie,mam pytanie : Jak ominac clo??? Tzn.chodzi mi o to, ze wysylajac Palma paczka lotnicza z USA - trzeba go przyniesc do siedziby Polamer lub Doma nieopakowanego-dopiero tam oni go pakuja.I tu mam problem,czy mozna podac niska wartosc celna czegos takiego??? Oczywiscie bedzie to oznaczone w rubryce "gift"-prezent.I jak nalezy wpisac wtedy zawartosc paczki,skoro (jesli mozna) podaje sie niska wartosc celna??? Z gory dzieki za wszelkie info.

*

Offline Kusiu

• 3968
Wys. z USA
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2003, 22:48:32 »
Dla ścisłości. Cła nie ma. Doliczają tylko podatek VAT.

Tak w ogóle to temat poruszany był wielokrotnie. Przeszukaj archiwum.

Wys. z USA
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2003, 21:41:09 »
Jesli w wyszukiwarce na palmpage wpiszesz "zakupy" to znajdziesz 9 wynikow chociaz zaden nie zostanie wyswietlony! Sprawdzalem z innymi wyrazami i jest to dosyc czeste zjawisko NIEWIDOCZNYCH REZULTATOW:D

PS. Ta uwaga oczywiscie skierowana byla do adminow;)

dla leni link: http://www.palmpage.pl/szukaj.php?expr=zakupy&case=0&co=n&ile=20&id=39&view=1%3B20n%3B0%3B2%3B0%3Bkupowanie&kat=0

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
Wys. z USA
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2003, 22:12:26 »
Nie jest łatwo dobrać tafne słowa kluczowe... W nowym serwisie ten problem zostanie rozwiązany (mam nadzieje)

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Wys. z USA
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 17, 2003, 22:28:05 »
Jak nikt nie zgłasza problemów mailem, to uznajemy, że raczej żadnych nie ma, a sam nie jestem w stanie wszystkich możliwości w całym serwisie znaleźć. :(