Utrata czułości wyświetlacza w TX - pole Grafitti

• 7 Odpowiedzi
  • 566 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
  • Sprzęt: HP hx4700
« dnia: Listopad 09, 2006, 20:25:15 »
Witam

Mam Palma TX od jakiś 4 miesięcy i zauważyłem niepokojącą rzecz, mianowicie w miejscu pola grafitti wyraźnie spadła czułość ekranu dotykowego i musze tam mocniej dociskać stylus. Sprawdzałem czy to przypadkiem nie przez folie, ale i bez niej działa podobnie, no może minimalnie lepiej, ale nie mam zamiaru używać Palma bez folii. Czy ktoś miał również taki przypadek? Domyślam sie że raczej nie można tego w żaden sposób naprawić :( Ew jak można troche zwolnić proces całkowitej straty czułości, bo obawiam sie ze z czasem i tak moze sie stać.

*

Offline arti4-92

• **
  • 155
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2006, 09:21:31 »
Hmmm :mysli: , mi się zdawało że Palm Tungsten TX niema pola "Graffiti" :)) . Włącz gre "wantfare" czy jakoś tak i podotykaj stylusem w to samo miejsce gdzie jest pole graffiti, jak będzie różnica to znaczy, że masz nawalone w ustawieniach. Ja bym zrobił HardReset, ale to powoduje utratę danych :( .

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2006, 18:10:34 »
TX ma pole graffiti tyle że wirtualne :) można sobie chować i wyciagac... To napewno nie jest kwesta softu, hard reset robiłem i nic to nie dało...

Poprostu wyświetlacz w tym miejscu za sprawą tego żę duzo go używałem stracił czułość, tylko nie wiem czy to jest nie odwracalne czy da się jakoś to naprawić

*

Offline arti4-92

• **
  • 155
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2006, 19:36:59 »
O tym wirtualnym polu to wiem, a z tym że niema pola grafiti to chodziło  mi oto że niema on "hardwarowego" grafiti tylko "softwarowe". Jak schowasz te pole to w tej części nadal ekran jest nieczóły ;)  ;)

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2006, 09:33:09 »
tak, nawet jak schowam graffiti to jest taki sam, stad moj wniosek ze jest to problem ze sprzetem.

*

Offline arti4-92

• **
  • 155
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2006, 13:00:39 »
Na to wygląda, bardzo mi przykro. Jeżeli masz gwarancje to go oddaj im a oni ci to zrobią w czasie krótszym jak 3 tyg.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2006, 19:43:08 »
Cytat: "arti4-92"
krutrzym

O ja p**... Nie mam pytan.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 13, 2006, 17:02:57 »
Hello Korneliuszu,

Czy załątwiłęś coś z tym mniej czułym polem na digitizerze? Udało sie cośz tym zrobić? Ja mam zbliżone doświadczenia. Ale chyba to wynika ze zużycia/porysowania ekranu.