UNIVERSUM SMARTPHONE i macintosh

• 7 Odpowiedzi
  • 587 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 09, 2006, 20:25:46 »
Chcę kupić UNIVERSUM SMARTPHONE. Mam Macintosha (PowerBook G4, Mac OS X 10,4).
Czy ten telefon-palm współpracuje z moim komputerem?
Będę wdzięczny za porady.

*

lucass

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2006, 20:27:58 »
powinien ...raczej synchronizuje sie przez Palm Desktopa, a ten nie ma problemów ze współpraca z MAczkiem....natomiast odradzam zakup tego telefonu..lepiej wydac troszke wiecej i kupic jakies treo 600 ...zdecydowanie...

treo 600 i UNIVERSUM SMARTPHONE
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2006, 20:39:30 »
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. treo 600 jednak jest wyjątkowo nie na moją kieszeń. Tego Universum da się kupić za jakieć 550zł. treo 600 kosztuje min. 1600 zł. Jest to jednak spora różnica. Znasz może tego UNIVERSUM SMARTPHONE?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2006, 20:41:33 »
1600  :shock:  chyba nowy w sklepie!
Treosia 600 kupisz na allegro za... ok. 600 :wink:

*

Offline Wonski

• **
  • 121
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 09, 2006, 21:09:55 »
a universum na allegro za 400 zł masz jakiś dziwny cenik

Treo 600 i UNIVERSUM SMARTPHONE
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2006, 21:12:11 »
Trochę mnie rozochociłeś tym treo. Póki co jednak nic nie znalazłem w Allegro. Będę szukał.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 09, 2006, 21:12:21 »
Wonski

no popatrz jak potaniał, zanim kupiłem Compacta chciałem kupić Treo600 wtedy (początek 2006) kosztował jeszcze ok 600 zł
ale jak za 400 to naprawdę warto :!: zwłaszcza, ze jest dużo lepszy od Universum :!:  (no może poza rozdzielczością i ilościa kolorów...) :wink:

*

Offline kwieto

• 2785
Re: UNIVERSUM SMARTPHONE i macintosh
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 09, 2006, 21:15:54 »
Cytat: "xzbyszek"
Chcę kupić UNIVERSUM SMARTPHONE. Mam Macintosha (PowerBook G4, Mac OS X 10,4).
Czy ten telefon-palm współpracuje z moim komputerem?
Będę wdzięczny za porady.

HotSync da Ci bezproblemowa synchronizacje z Palm Desktopem, oraz wymiane adresow np. z Entourage (jesli uzywasz) Do innych rzeczy musialbys poszukac odpowiednich tzw. conduits. Synchronizacje mozna tez przeprowadzac przy uzyciu iSync (addressbook, iCal) jednak juz dawno tego nie trenowalem

Od dluzszego czasu mam MissingSync (firmy Mark/Space) ktory jest dedykowanym dla Makow zamiennikiem HotSynca.

Daje pelna synchronizacje z iCalem, Addressbookiem, iTunes, iPhoto (Palm Desktopem oczywiscie rowniez), do tego mozliwosc sharowania internetu na Palma oraz podlaczenia karty pamieci w palmtopie jako zewnetrznego flashdiska.
Do tego mozliwosc ustawienia roznych zdefiniowanych profili synchronizacji i sporo innych funkcji (np. backup preferencji ktorych zwykly HotSync nie backupuje).
Slowem - szczerze polecam.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.