UDMH czy FHR?

• 4 Odpowiedzi
  • 670 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
UDMH czy FHR?
« dnia: Maj 08, 2007, 22:22:45 »
Witam
Moje pytanie kieruję głównie do starych wyjadaczy, ponieważ chyba tylko oni potrafią mi pomóc.
Proszę o opinię:
Który program do rozszerzania pamięci Heap w T|T i T|T2 jest lepszy? UDMH czy Fargo Heap Resizer?
UDMH - http://www.palmpowerups.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2 - Rozbudowany, płatny
Fargo Heap Resizer - http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=fargo+heap+resizer&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 - Prosty, ale funkcjonalny, darmowy

Polecam wypróbować obie aplikacje.
Ja teoretycznie nie widzę różnicy, więc używam tego darmowego.
Widzę jednak, że ludzie częściej polecają ten pierwszy program.
Dlaczego tak jest? Lepszy? Staibilniejszy? Ktoś ma fachową opinię na ten temat?

*

lucass

Odp: UDMH czy FHR?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2007, 22:25:56 »
nie korzystalem z FHR wiec nie mam odniesienia, natomiast UDMH i SharkCache to dwie podstawowe aplikacje w Lifedrive... uzywam tylko do TomTom, Picsel Proviewer i CorePlayera , i w polaczeniu z tymi programami nie mam zadnych problemow, zreszta aplikacje od Dimitria zawsze byly doskonale....

*

Offline Toper

• **
  • 192
    • http://toperek.w.interia.pl
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2007, 23:58:21 »
nie korzystalem z FHR wiec nie mam odniesienia, natomiast UDMH i SharkCache to dwie podstawowe aplikacje w Lifedrive... uzywam tylko do TomTom, Picsel Proviewer i CorePlayera , i w polaczeniu z tymi programami nie mam zadnych problemow, zreszta aplikacje od Dimitria zawsze byly doskonale....

jeszcze jest FlushIt też darmowy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Toper

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2007, 08:04:58 »
Ja teoretycznie nie widzę różnicy, więc używam tego darmowego.
Widzę jednak, że ludzie częściej polecają ten pierwszy program.
Dlaczego tak jest? Lepszy? Staibilniejszy? Ktoś ma fachową opinię na ten temat?

1. UDMH działa nie tylko z T|T i T|2, więc jest więcej klientów na taki soft
2. UDMH jest bardziej znany na forach (ja np. o FHR dowiedziałem się od Ciebie, a UDMH przewija się w różnych dyskusjach)
3. UDMH jest robiony przez autora takich narzędzi jak WarpSpeed, również popularnego, czy playera flash dla Palm OS, Palmowej "lokalizacji" NetFronta itd., więc część ludzi dowiaduje się o nim "przy okazji" szukania innego softu

I tak dalej.
Nie znaczy to, że FHR nie będzie dobry. Po prostu jest mniej znany i tyle.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline Bandora

• *
  • 63
  • Palm III->Palm m505-> Palm TT->Asus A696 + Palm Vx
  • Sprzęt: Asus A696, Palm Vx, HTC Wildfire S, Lark FM 70.2s
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2007, 21:51:37 »
Dlaczego UDMH ???  Ano dlatego że bez tego cuda nie działa wiele rzeczy. Jestem posiadaczem TT i z tym programem udało mi się uruchomić wiele emulatorów, ale to i tak mało w porównaniu z tym co można zrobić np. na T3. Co dalej? Z UDMH poszedł mi Tom Tom. Co prawda nie chciał bym z nim daleko jechać :D ale poszedł.
Co do tego darmowego programu to czasami pomaga mi w odpaleniu jakiegoś "cięższego" pliku wideo.
Moim skromnym zdaniem za UDMH warto zapłacić.
Pozdrawiam