TX+Nokia E50+filmy czy to zadziała?

• 6 Odpowiedzi
  • 1262 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lux4

• **
  • 225
  • Sprzęt: symb>bb>andro
TX+Nokia E50+filmy czy to zadziała?
« dnia: Luty 26, 2009, 22:53:06 »
Witam,
1. czy TX nadaje się do surfowania po necie poprzez Nokię E50 tzn. czy nie ma problemów ze współpracą tych urządzeń?
2. czy na TX można oglądać filmy z polskimi napisami w formacie txt? trzeba je zmniejszać czy pójdą takie po 700 MB?
3. czy Opera mini śmiga?
4. czy WiFi działa bezproblemowo, zasięg itp?

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: TX+Nokia E50+filmy czy to zadziała?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2009, 23:00:33 »
1. Nie wiem jak ze strony E50, ale TX doskonale radzi Sobie z internetem udostępnionym po BT.
2. Pójdą normalne filmy po 700MB, ale napisy niestety musisz dograć do filmu, polecam PocketDivxEncoder.
3. Śmiga, ale musisz emulować javę, przez co działa wolno. Zasadniczo nie ma dobrej przeglądarki na PalmOSa...
4. Zasięg jest dobry, ale pamiętaj że TX obsługuje tylko 802.11b. Zasadniczo możesz mieć problemy z drobnym procentem niektórych routerów.

*

Offline lux4

• **
  • 225
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2009, 23:14:19 »
skoro z operą są problemy to czy inne przegladarki są równie funkcjonale np. logowanie do forum, mBanku itp?

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2009, 23:23:54 »
Przeglądarek jest wiele, Blazer, WebPro, NetFront, Opera, Picsel, Xiino, na pewno któraś to potrafi, moim zdaniem NetFront działa najlepiej i potrafi najwięcej. Ale poczekaj na opinie innych użytkowników.

*

Offline Tallboy

• 35
  • Sprzęt: PalmTX, E51, MPX220, M530W
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2009, 18:05:21 »
Dawno z niego nie korzystałem, ale NetFront chyba jest najlepszy. jest kilka opcji wyświetlania stron więc można dopasować do potrzeb. Przy dużych stronach (dużo obrazków) miał problemy, ale mniejsze strony śmigały ładnie.

Dostęp do banków i na forum powinny spokojnie działać na Operze. Na NetFront nie próbowałem.

Mam E51 i nie było problemu z podłączeniem TX do sieci poprzez BT.

*

Offline lux4

• **
  • 225
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 13, 2009, 23:15:38 »
a jak jest z wyświetlaniem polskich znaków, bez problemu na www?

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 14, 2009, 00:44:24 »
Mnie się nie udało, to zależy od czcionki i przeglądarki, zasadniczo w przeglądarkach wykorzystujących czcionki systemowe (Xiino?) te polskie literki raczej można uzyskać, ale czasami jest tak, że przeglądarka nawet nie próbuje ich wyświetlać po prostu omijając je (Wyglda to mniej wicej w ten spsb - to chyba WebPro tak robił), albo wyświetla krzaki z którymi nie da się nic zrobić (to chyba NetFront).
Zasadniczo z internetu na Palmie zadowolony nie byłem...

Zresztą widzisz, warto poczekać aż wypowie się ktoś, kto z tym problemem boryka się na codzień, a nie zrezygnował, tak jak ja.
Cholera, zrobiłem się na starość zbyt wymagający żeby męczyć się z PalmOSem. A szkoda, bo pod względem terminarza, synchronizacji, szybkości, ech, nic go nie przebije...