TX - ile pamieci SD obsluguje

• 3 Odpowiedzi
  • 436 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TX - ile pamieci SD obsluguje
« dnia: Kwiecień 11, 2007, 00:25:07 »
Jak duza karte SD mozna uzywac w TXie?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2007, 08:30:34 wysłana przez bbbborys »

*

Offline kwieto

• 2785
Odp: TX - ile pamieci SD obsuguje
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2007, 07:40:12 »
4GB
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline raviz

• *
  • 82
Odp: TX - ile pamieci SD obsluguje
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2007, 17:33:30 »
Przy wielu kartach 4GB pojawia sie problem z szybkim zapisem na nia. Kupilem Transcend 150x - na standardowym formacie FAT32 backup pod NVBackup trwal ponad 2x dluzej niz na 1GB Sandisk Extreme. Na 1src znajdziesz sporo info na ten temat

*

Offline kwieto

• 2785
Odp: TX - ile pamieci SD obsluguje
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2007, 17:54:33 »
Przy wielu kartach 4GB pojawia sie problem z szybkim zapisem na nia. Kupilem Transcend 150x - na standardowym formacie FAT32 backup pod NVBackup trwal ponad 2x dluzej niz na 1GB Sandisk Extreme. Na 1src znajdziesz sporo info na ten temat

Bo karty 4GB w ogóle to nie jest najepszy pomysł - miałem taką kartę i "wysypała mi się"  po trzech miesiącach - istotnie zwolniła odczyt/zapis niezależnie od tego czy była wsadzona w czytnik, czy w Palma. Teraz mam 4GB Patriot i - odpukać - od pół roku jest ok, choć i tak przymierzam się do zastąpienia jej dwiema 2GB - ze względów czysto "porządkowych"
Do tego palmtopy nie obsługują nowego standardu kart 4GB (SDHC, czy jakoś tak), co dodatkowo ogranicza wybór.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.