TX a karty MMC Plus

• 4 Odpowiedzi
  • 489 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kwieto

• 2785
TX a karty MMC Plus
« dnia: Listopad 13, 2006, 13:24:47 »
Wie ktos moze czy TX supportuje karty MMC Plus?
Rozwalila mi sie karta SD (znaczacy spadek predkosci + pekajaca "sama z siebie" obudowa), a ze druga, ktora dostalem na wymiane od samego poczatku nie chce nawet zadzialac, kombinuje by zmienic producenta kart...

W ofercie sklepu w ktorym kupilem karte sa rowniez karty MMC plus, w dosc atrakcyjnej cenie i o niezlych parametrach... sek w tym, ze aby MMC plus dzialala szybko, wymagane jest od urzadzenia obsluga tego standardu - inaczej chodzi jak "zwykla" MMC (czytaj - wolniej od SD)
Testowal ktos to ustrojstwo z TX'em?
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

lucass

TX a karty MMC Plus
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2006, 13:36:26 »
mhm, miałem pqi 512 mm+ w tungstenie T5, i z tego co sie orientuje nie obsługuje tego "plus",  choc sam ci powiem ze sie do MMC przyzwyczaiłem i cenie je bardziej niz SD, w TREO lepiej mi MMC chodziło niz SD

*

Offline kwieto

• 2785
TX a karty MMC Plus
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2006, 11:45:19 »
Cytat: "lucass"
mhm, miałem pqi 512 mm+ w tungstenie T5, i z tego co sie orientuje nie obsługuje tego "plus",  choc sam ci powiem ze sie do MMC przyzwyczaiłem i cenie je bardziej niz SD, w TREO lepiej mi MMC chodziło niz SD

A moglbys zrobic testy predkosci przy uzyciu takiego programiku pt. VFSmark? (chyba ze znasz lepszy soft do takich testow).

Juz wiem ze MMC+ nie bedzie dzialac, tak samo jak raczej nie beda dzialac karty typu SDHC (nowy standard wprowadzany do kard SD)
Skonczylo sie na karcie SD 4GB, (MMC+ byloby widziane jako 2GB lub wcale), ciekaw jestem natomiast czy MMC byloby szybsze...
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

lucass

TX a karty MMC Plus
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2006, 11:49:09 »
niestety juz nie mam treosia, czekam na T680, i wtedy napewno go potestuje :P

*

Offline kwieto

• 2785
TX a karty MMC Plus
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2006, 15:59:07 »
Cytat: "lucass"
niestety juz nie mam treosia, czekam na T680, i wtedy napewno go potestuje :P

OK, daj znac :")