PalmDesctop i Vista

• 3 Odpowiedzi
  • 431 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PalmDesctop i Vista
« dnia: Luty 05, 2008, 22:11:06 »
Wlasnie dostalem nowego laptopa. Niestety jest na nim Vista :( (laptop sluzbowy wiec odpada odinstalowanie).
Zainstalowalem wersje PalmDesctopa dla Visty. Instalacja sie powiodla (teoretycznie).
Wyeksportowalem dane (kontakty, kalendarz) z poprzedniej wersji i zaimportowalem do nowej. Owszem zaladowalo dane, ale jaka kolwiek edycja jakiegos zadania konczy sie zamkneiciem programu. Propowalem roznych wersji i ciagle to samo.

Okazalo sie wkoncu, ze po instalacji nowej wersji na Viscie, jeszcze przed importem danych (czyli calkowicie czysty program), jakakolwiek proba stworzenia zadania w kalendarzu konczy sie resetem programu !!!!

Pytanie. Czy ktos tez ma z tym problem?? Czy komus udalo sie polczenie nowej wersji PalmDesctopa z Vista?

*

Offline niuniek

• 36
  • Sprzęt: HTC G1
Odp: PalmDesctop i Vista
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2008, 22:51:30 »
Używam wersję Palm Desktop 6.2.2 i nie ma żadnych problemów.

*

Offline Petriwoj

• *
  • 79
  • Sprzęt: Kaiser@Era & Treo 680
Odp: PalmDesktop i Vista
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2008, 12:18:03 »
U mnie pierwsza instalacja PalmDesktopu 6.2.2 przebiegła bez problemu. Zrobiłem to bez usuwania wcześniejszej wersji i przy jednoczesnym przejściu z Tungstena T3 na Treo 680. Niestety w takim podejściu zainstalowały się też programy z TT3. Niby jest tam instalacyjny mechanizm skanowania programów pasujących do Treo, jednak Treo wieszał się stale. Musiałem usunąć programy, a dane wyeksportować-importować. Już się tak nie wieszał.
Pozdrowienia
Petriwoj
pen&paper > Nino300 (WinCE) > Palm m100 > P IIIC > T|T3  > LifeDrive† > T|T3  > Kaiser (WM6) > Treo 680 > back to Kaiser

*

Offline LW

• 5
Odp: PalmDesctop i Vista
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2008, 13:22:27 »
Miałem podobny problem. Zainstalowałem PalmDesktop 6.2.2 z płytki od nowego Treo Centro na Windows XP i przy każdej próbie edycji zdarzenia w kalendarzu program sie zamykał. Tak było przed i po zaimportowaniu zdarzeń z kopii. W końcu wróciłem do poprzedniej wersji (od Treo 680) 4.2.
W nowej wersji brak jest kolorów kategorii w kalendarzu i nie zauważyłem innych poważnych zmian poza zmianą wyglądu okna HotSync i edycji kontaktu.
Uwaga - po włożeniu CD od Treo centro instalacja uruchamia sie automatycznie. Nawet jak natychmiast próbujemy ją przerwać to i tak powoduje pewne zmiany w działaniu PalmDesktop - u mnie skasowała nazwę użytkownika. Na forach można znaleźć też informację, że jest problem z zainstalowaniem starszej wersji gdy była na komputerze zainstalowana nowa.