Tungsten T-godny uwagi czy może coś innego?

• 12 Odpowiedzi
  • 1164 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 03, 2007, 12:31:09 »
Warto porozglądać sie za tym modelem?Niedługo będe kupował jakieś urządzonko i stąd pytanie czy dałby rade:
-GPS-owi
-Multimediom(gry,muzyka,filmy,zdjęcia)
-Internetowi
Co byście polecili dla początkującego ze skromnym funduszem na-350zł.

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2007, 18:16:44 »
Internet to sobie odpusc. Moj TT3 nie daje zbytnio rady, a jeszcze przez to, ze nie ma wifi to juz w ogole :/ Ale do multimediow sie nadaje, Ja po zjechaniu z 400mHz na 133 slucham mp3 i klikam sobie w kalendarzu, czytam maile lub czytam redfisha. Tylko wtedy graffiti sie tnie tak wiec trzeba troche go podkrecic. Filmy tez ladnie chodza na calym ekranie, ale ja i tak nie ogladam. Gry nie wiem nie uzywam. Zdjecia z cyfrowki przegladam i nie jet zle. GPS nie uzywam. Ale przy normalnym moim uzytkowaniu bije na glowe wm, bo przynajmniej na procku 133mHz nic nie muli. A zastosowania to kalendarz, maile, redfish, szybkie notatki, pamieta numery kont w banku ;) Do tych moich zastosowan to mam sprzet na wyrost, ale jak by mnie naszla ochota na jakis film to w razie czego w pociagu mozna obejzec, choc jadac wole wyjac laptopa i w wygodniejszy sposob poczytac strony w trybie offline. A i zapomnialem, uzywam tez niekiedy do otwierania pdf'ow, ale wolno mu to idzie :/ jesli jest cos sporego.

*

Offline kwieto

• 2785
Re: Tungsten T-godny uwagi czy może coś innego?
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2007, 21:58:26 »
Zacny model, ale juz dosc stary.

GPS bedzie chodzil, ale na cos lepszego niz HandMap to raczej nie licz. O TomTomie czy innych programach do nawigacji z routingiem mozesz zapomniec.

Multimediow na palmtopie nie uzywam, wiec raczej nie pomoge, natomiast jesli idzie o internet to ok, choc przegladarka jest juz dosc stara i nie obsluguje np. serwisu transakcyjnego mBanku.

Za 350 zl niestety ciezko znalezc cos lepszego, mozesz ew. czekac na okazje na jakas nowsza wersje Tungstena
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline Bandora

• *
  • 63
  • Palm III->Palm m505-> Palm TT->Asus A696 + Palm Vx
  • Sprzęt: Asus A696, Palm Vx, HTC Wildfire S, Lark FM 70.2s
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2007, 11:08:07 »
Witaj.
Jestem posiadaczem TT i muszę powiedzieć że jest to zacne urządzenie aczkolwiek ma swoje minusy i od tego zacznę.
1. Czas pracy - niestety w moim przypadku jest to ok 2-3 h - z podświetleniem w różnych zastosowaniach PIM, gry, mp3, e-book. Maksymalny czas bez podświetlenia, z obniżona częst. procka, do czytania udało mi się wyciągnąć  prawie 4 h :D
2. Mało pamięci podręcznej HEAP, bez której nie można właściwie emulować mocniejszych konsolek np. Neogeo czy też GB color
3. Z czasem nawala górny przycisk Power
I to by na tyle było takich kolców, ale na każdy z nich jest jakieś antidotum
ad1. można zakupic sobie zewnętrzny baterypack którym podładujemy palma za pomocą paluszków - cena od 30-50 zł
ad2. Można dokupić programik UDMH koszt na pln. ok. 35 zł
ad3. W palmie jest oczywiście możliwość przypisania funkcji do innych klawiszy przez co można temu zaradzić.

Ja osobiście Tungstena używam do wielu rzeczy i jestem z niego zadowolony choć nie ukrywam że interesuje mnie T3 lub ew. T5.
Co do GPSu to testowałem odbiornik na BT + Mapopoli i działa doskonale, jednak tu konieczne jest  źródło zasilania bo BT ma duży pobór mocy. Mimo to do nawigacji może być
Internet - do przeglądania stron z newsami, gg, poczta w zupełności wystarczy
Multimedia - MP3 no problemo, filmy chodzą po małej konwersji rozdzielczości, a gier jest baaaardzo dużo które świetnie zabijaja czas. Dodam że jest swietny emu C64 na którego jest masa gier.
Sam wkrótce będę sprzedawał swojego TT w kompletnym zestawie + obwolutka Coverteca z klipsem do paska, i ew. katy 16 i 32 MB jedna jest nawet oryginalna firmy Palm OS :D
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 09, 2007, 13:03:48 »
Cytat: "Bandora"
Sam wkrótce będę sprzedawał swojego TT w kompletnym zestawie + obwolutka Coverteca z klipsem do paska, i ew. katy 16 i 32 MB jedna jest nawet oryginalna firmy Palm OS :D

Jaka jest przewidywana cena?
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Bandora

• *
  • 63
  • Palm III->Palm m505-> Palm TT->Asus A696 + Palm Vx
  • Sprzęt: Asus A696, Palm Vx, HTC Wildfire S, Lark FM 70.2s
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 10, 2007, 07:51:24 »
Tak naprawdę to celuję między 350-400 z całym zestawem.
W zestawie jest
- TT - na ekranie folia covertec - mam ją 2 lata i jest wciąż w świetnym stanie;
- futerał firmy Covertec z klipsem, w komplecie był nawet śrubokręcik ! cena tego cuda owego czasy była ok 200 zł;
- cradl z ładowarką, przejściówkami itp.;
- płyty z oryginalnym softem;
- dodaję 2 karty -1 MMC 16 MB Siemens, 1 SD 32 MB Palm;
- pudełka od palma (nieco sfatygowane) i futerału;

Ewentualne szczegóły co do stanu itp. na meila lub prv.

Pozdrawiam

Odp: Tungsten T-godny uwagi czy może coś innego?
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2007, 21:28:35 »
witam. postanowiłem się podłączyć pod ten wątek, żeby nie robić kolejnego o tym samym.  potrzebuje taniego palma dla prostych zastosowań: kalendarz, pdf, mp3, filmy, word, exel, notatki.  nie potrzebuje gps.  zastanawiam się nad 3 modelami : e2, t2 i zire 71?o tungestenie t i e nie myślę, bo chyba są troszkę za stare.  najbardziej z wyglądu podoba mi się 71, pozatym ma aparat.  proszę o pomoc w wyborze.  pozdrawiam

*

lucass

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 27, 2007, 09:48:16 »
Tungsten E2 bedzie najlepszy do twoich zastosowan, ale najlepiej zainwestowac w TX :P

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 27, 2007, 14:23:10 »
t2 jest starszym modelem od e2 ?? czy jest dużo słabszy ??

*

lucass

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 27, 2007, 15:09:14 »
www.palm.com  sprawdz sobie specyfikacje obydwu...

*

Offline Devon

• 11
    • Fotografia, Blog, Zdjęcia
  • Sprzęt: PALM Tungsten T
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 29, 2007, 12:50:09 »
ja mam do sprzedania

więcej tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=66381.0
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2007, 13:01:41 wysłana przez Devon »
Pozdro

*

lucass

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 29, 2007, 14:16:42 »
T|T to niestety stara konstrukcja , za malo pamieci, jako organizer ok, ale jezeli chodzi o multimedia i intrnet....bierz cos nowszgo...

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 02, 2007, 11:02:56 »
czyli t2 i e2 to takie same modele różniące się jedynie obudową i trochę szybszym procesorem w e2? więc funkcjonalność tych modeli jest taka sama ? a jeśli chodzi o www to czy te palmy poradzą sobie z obsługą inteligo (przelewy), allegro (licytacja), forum (pisanie postów) i najważniejsze czy pobiorą pliki z linku i zapiszą je w pamięci??