Tungsten i bluetooth

• 5 Odpowiedzi
  • 910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tungsten i bluetooth
« dnia: Maj 10, 2003, 09:23:35 »
No tak, ale mi by chodzilo o to samo, tylko bez wlaczania komputera. Czy z takim uzadzeniem sie spotkales? CO co sie podlacza z jednaej strony do kabla sieciowego a z drugiej ma juz USB. W ten sposob moznaby podlaczyc i PCta - wtykajac mu na przyklad modul USB w port.

Tungsten i bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2003, 10:56:05 »
Spotkalem sie kiedys z takim modemem, ktory z jednej strony mial wejscie do podlaczenia do kablowki, a z kompem laczyl sie wlasnie poprzez USB. Byl to po prostu net przez kablowke, tylko nie wiem czy to bedzie odpowiednie, gdyz modem mial wyjscie a nie wejscie na USB. Dokladnie nie pamietam jak to bylo, ale poszukaj, bo takie cos istnieje. Pozdrawiam

Tungsten i bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2003, 12:09:42 »
No chyba sie nie rozumiemy. Chodzi mi o to, zeby nie ciagnac przewodu po domu zeby kozystac z Internetu. CHodzi mi o to zeby przesylac dane z kabla sieciowego do kompa za pomoca bluetootha a jednoczesnie moc to wykozystac w Tunstenie T do odbioru poczty.

*

Offline elita

• **
  • 161
    • http://gg.overwap.net
Tungsten i bluetooth
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2003, 12:40:14 »
Jeśli masz domową sieć to możesz oczywiście kupić access point bluetooth servujący usługę PAN (personal area network) widziałem takie sprzęty. Jest to pudełko z antenką do którego podchodzisz ethernetem, z drugiej strony antenka do obsługi max 7 odbiorników bt.
Danek: BT jest dużo szybszy niż przeciętny dostęp do inetu w przeciętnym polskim domu, chyba że bbbbbbborys dysponuje łączem szybszym niż 1Mbit, więc stawianie wi-fi dla pda jest troszkę nad wyrost, chyba że będzie tym samym łączył laptopa do sieci to wtedy rozumiem. BT jest zbyt wolny bo to nie jest sieć która ma być szybka, ma być energo-oszczędna, zapewnić prywatność i duże upakowanie. Jakby każdy chodził z pda, telefonem, hf na wi-fi to już teraz nie szło by na wi-fi popracować. Porównaj sobie jakie pasmo potrzebuje wi-fi a jakie bt a zrozumiesz czemu nie ma wi-fi na styku telefon-pda telefon-słuchawka. W centrum miasta byś na tym nie popracował, za mało kanałów.

Tungsten i bluetooth
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2003, 12:50:55 »
Dzieki elita a nie wiesz gdzie to kupic i ile kosztuje? No i oczywiscie jaki pracuje z TT, czy kazdy ktory obsluguje BT 1.1?

*

Offline elita

• **
  • 161
    • http://gg.overwap.net
Tungsten i bluetooth
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 11, 2003, 03:37:00 »
danek: bbbborys chciał to mieć bez włączania pc dlatego opisałem bt-accesspoint jako rozwiązanie dla niego najlepsze. wiadomo że do łączenia pc między sobą w domu nikt bt nie będzie stosował bo taniej jest na 2 sieciówkach z kablem. to samo się tyczy laptopa, gdzie często przewalamy większe zbiory. w jego przypadku gdy np nie ma laptopa i nie zamierza mieć to wi-fi mu się nie przyda, a bt w pda już ma to aby działać bez włączonego pc to tylko to co pisałem np:
http://www.bluetooth-market.com/body_inv_etherbl.htm