Witam wszystkich.
Za Waszą namową zdecydowałem sie na zakup Tungstena E2. Mam go już ponad 3 tygodnie, na początku chodził idealnie - teraz mam problemy z kalibracją digitzera. Podaję w miarę szczegółowy opis.
Problem: Niepoprawna kalibracja. W górnej części różnica około 5mm, w dolnej części ok. 2mm. Odwzorowanie środka prawidłowe. Obszar do wprowadzania danych też jest przesunięty - nie można uruchomić wirtualnej klawiatury, przyciski "menu" i "szukaj" zaczynają się gdzieś w połowie wysokości
Próby rozwiązania problemu, zakończone niepowodzeniem:
- Zdjęcie folii ochronnej
- Hard reset
- Kalibracja w preferencjach - nie daje efektów, klikanie w wyznaczonych miejscach nie jest rozpoznawane: program do kalibracji zapętla się, gdyż uważa, że klikam niedokładnie. Dopiero niecelna kalibracja zadowala program, ale jej wynik jest oczywiście zły
- Digifix - również się zapętla
- Znalazłem jeszcze jeden program, który kalibruje ekran na podstawie 100 punktów, ale i on nie przynosi pożądanych efektów
Mam nadzieję, że to nie jest problem sprzętowy i w jakiś sposób można go będzie rozwiązać. PDA był kupowany na Allegro, ale dostałem do niego paragon (wystawiony w Szwecji) - czy mogę więc liczyć na jakiś serwis gwarancyjny?
Mam nadzieję, że ktoś z Was rzuci jakąś cenną wskazówką

Pozdrawiam