dotPL by Scientific, ktoś to testował ?

• 6 Odpowiedzi
  • 702 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 01, 2006, 18:40:48 »
witam,\
dotPL - aplikacja spolszczająca do TX-a między innymi...
http://www.x1.pl/pda/products3.php?id_products=2222
znalazłem ten program na ich stronie "sklepowej"  - ktoś może testował  - - jak się aplikacja zachowuje w porównianiu do PiLoc'a, stabilnie  ?
Przyznam że cena zachęcająca .... chyba się skuszę
co prawda w wersji Full zajmuje 1,25MB ale w Lite tylko 170kB ...

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2006, 09:40:24 »
Wygląda dobrze, nie jest napisane jedynie czy pozwala na wprowadzanie pliterek z klawiatry zewnętrznej. PiLoc nie ma z tym problemu.

*

kaz759

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2006, 14:19:14 »
Mam zainstalowanego DotPL na palmTX, poprzednio miałem zainstalowanego Piloca.
Moje wrażenia:
Piloc nie miał wersji Full na TX więc w wersji Lit był ubogi.
DotPL mam w wersji Full i jestem zadowolony; komunikaty,helpy i nazwy są po polsku, do klawiatury są dodane polskie ogonki, kodowanie w Win,Mac,ISO, brak tylko obsługi zewnętrznej klawiatury, ale pewnie będzie w następnej wersji.
Problemem jest tylko brak możliwości przełączania kodowania z poziomu aplikacji(w blazerze polskie strony w ISO inne w WIN) co zmusza do wychodzenia z programu wchodzenia do ustawień zmiana i ponownie do przeglądarki, ale chyba i to poprawią mam wersję 1,6d.
Program polecam wszystkim którzy nie bardzo radzą sobie z językami obcymi.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2006, 17:58:45 »
Wybaczcie 'noobowskie' pytanie, ale czy takie 'spolszczenie' mozna zainstalowac na juz dzialajacy system, bez obawy ze cos sie schrzani? Bo nie bardzo mi sie usmiecha HR i instalowanie wszystkiego od nowa, a podejrzewam ze jesli jakis program sie wysypie przy tej nakladce, to po zrobieniu HR, gdy zostanie zgrany z dysku podczas synchronizacji, sytuacja sie powtorzy.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2006, 18:08:26 »
Cytat: "kaz759"
brak tylko obsługi zewnętrznej klawiatury, ale pewnie będzie w następnej wersji.

A z jaką klawiaturą testowałeś?

*

kaz759

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2006, 16:53:44 »
Nie testowałem z klawiaturą zewnętrzną bo takowej nie mam, a tą "Pewną" wiadomość mam od pracownika serwisu, który mi ją przesłał mailem wraz z zakupionym programem. Co do sypania się systemu to producent wyrażnie pisze w instrukcji że przed wgraniem należy wszystko zgrać na PC zrobić HReset i dopiero przeprowadzić synchronizację z wgraniem programu. Producent tradycyjnie nie bierze odpowiedzialności za konflikty między programami.
Kusiu zobacz wiadomość na pw i w miarę możliwości odpowiedz.
Pozdrawiam

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2006, 01:59:49 »
Pytam bo na stronie producenta jest tylko informacja, że nie pracuje z nową pięciorzędową klawiaturą Palma.