T5 zmarl...pomozcie, co robic?

• 12 Odpowiedzi
  • 740 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 14, 2005, 21:02:38 »
Moja sliczna t5`tka dzis, o godzinie 19 minut 12 odeszla z tego swiata...
Problem przewinal sie kilka razy na forum, ale posty mialy stosunkowo odlegla date, dlatego pisze w nadziei, ze ktos ma nowe doswiadczenia!
Problem polega na tym, ze Palm nie wstaje... zatrzymuje sie na ekranie PALM POWERED...
Ani soft, ani hard, ani warm... ani prosba, ani grozba...
Co robic???
Mialem nadzieje, ze ominie mnie serwis, bo chyba musialbym odeslac go do Wa-wy, do sklepu, nie wiem - sa jakies serwisy na Slasku???
Martwie sie jeszcze tym, ze uzywalem wczesniej tego dnia WarpSpeed`a i mam nadzieje, ze niczego nie uszkodzilem...
Poki co czekam juz tylko na wyczerpanie baterii...
Jakies sugestie?Blagam!!!!!!!!!!!!!!!!!

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2005, 23:48:04 »
Jak palm jest na gwarancji to nie ma sensu robić nerwowych ruchów. Można poczekać aż się bateria do końca rozładuje, jeżeli nie pomoże to go odesłać. I tyle :(

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2005, 22:07:55 »
A czy komus udalo sie zrobic reset metoda:

Method Two (Tungsten T5; Treo 650), ze strony:

http://kb.palmone.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=PalmSupportKB,ts=Palm_External2001,Case=obj(887)

Bo mi nie wychodzi za nic w swiecie - nawet na 4 rece... Moze to wynika z tego samego co uniemozliwia mi zastosowanie "zwyklej" metody, opisanej na stronie, jako Method One (Tungsten T5 only)...
Zwyczajnie - zaden reset nie dziala... :(

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2005, 22:16:19 »
A jak robisz HARD Reset. W ique MUSISZ przytrzymać przycisk POWER aż pójdzie dalej (sporo sekund) może tu jest tak samo

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2005, 23:04:00 »
Nie dziala zadna z metod, tzn: przytrzymany power, puszczam gdy pojawi sie PALM POWERED. Wtedy pyta, czy wymazac wszystkie dane - ja daje w gore, ze tak... i nic... dalej wisi na ekranie Palm Powered.
Podobnie nic nie daje kombinacja power, up i hot sync...
Ani warm reset...

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2005, 19:07:16 »
Mam taki sam problem :(

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2005, 19:08:44 »
Tamten palm poszedł do serwisu w ramach reklamacji.

*

Offline Kundyk

• **
  • 125
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 23, 2005, 12:19:17 »
Miałem tak samo ale wyładowała sie bateria i wszystko ok:) Sprubuj hard reset to może pomoże:)

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 23, 2005, 18:44:47 »
U mnie zatrzymuje sie na Powered a na górze miga taka cieniutka czarna kreska (??) miales tak??

*

Offline Kundyk

• **
  • 125
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 23, 2005, 19:18:09 »
Nie! Zawiesił mi sie na logo Powered i co go resetowałem to mi sie działo to samo dopiero jak mi sie wyładowała bateria i go naładowałem to wszystko było ok. Ale ja podejrzewam że stało sie to dlatego że wgrałem nie przeznaczone dla niego oprogramowanie ale niewiedziałem o tym i prubowałem go uruchomić i pokazał sie komunikat(niepamiętam jaki) i nadole przycisk RESET wcisnołem go i jak sie uruchamiał to mi sie właśnie zawiesił. Ale już wszystko ok i wgrywam tylko soft dla niego przeznaczony i jest wszystko idealnie:D wogule mi sie niezawiesza :d sprubuj HARD RESET może pomoże a jak nie to aż sie bateria wyładuje a jeśli to niepomoże to daj go do naprawy to chyba nic wielkiego.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 23, 2005, 19:31:11 »
Aha, teraz zadam troche glupie pytanie (sorry) Jak sie calkowicie wyladowal to go podlaczyles do ładowarki i jak sie naladowal to sam sie wlanczyl?? czy musiales reset wciskac ,albo power?? Sorry za glupie pytanie :)

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 23, 2005, 21:21:54 »
[głupie inaczej]... Co wy z tymi Palmami wyrabiacie - 5 rok idzie jak mam palma (2 w kolejce) i spieprzyć mi się ich nie udało ! A robiłem wiele: od JackSpratowania po flashowanie, od podkręcania do "odkręcania"...

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 27, 2005, 21:09:17 »
No wiec nadszedl wreszcie ten szczesliwy dzien i palm powrocil... Nowy i nietkniety brutalna reka uzytkownika... Trudno jednoznacznie okreslic przyczyne (precyzyjnie wskazac program - winowajce), bo wiele sie na nim dzialo :) Grunt, ze jest ok...
Pozdrawiam.