Jak instalować jakieś programy w javie

• 5 Odpowiedzi
  • 574 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
« dnia: Styczeń 26, 2007, 03:44:10 »
Tak się zastanawiam, jak się instaluje/uruchamia jakieś programy napisane w javie? Przyjmijmy, że zainstalowałem sobie jave w palmtopie i co dalej. W samym programie jest link do instalacji, ale nie można wybrać żadnych plików z palma/karty. Możliwe jest tylko wpisanie adresu url.
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb

*

Offline duskerini

• 649
    • http://www.tunio.info
  • Sprzęt: HP 6510, palmT|T, n6600
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2007, 07:51:19 »
zalezy na jakim pda. wnioskuje ze masz treo.
niestety treo tylko kilka razy trzymalem w zyciu i nigdy nie mialem z treo+java doczynienia.
natomiast przez dluzszy czas posiadalem T|T i z java byly problemy. w czystym systemie maszyny virtualnej javy nie ma, trzeba doinstalowac. a zadna z tych ktore testowalem nie zadowolila mnie w 100%. w sumie z tego co pamietam to jedna z lepszych to ibmowa

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2007, 09:58:32 »
Tak, IBMowa jest i podstawowe midlety działają (napisalem sobie ultraprosty kalkulatorek i śmigał). O grach możesz zapomnieć :( No i działał mi też rozkład z jazdy.net ;)
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2007, 03:25:35 »
aktualnie mam zainstalowane coś, co nazywa się "IBM Java Vm". Jakoś nie przyszło mi do głowy, aby poszukać jakichś innych "śilników" java :P
A co do sprzętu, to posiadam wspaniałego treo 650  :proud:
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2007, 07:55:28 »
Innych VM raczej nie znajdziesz :( A jeżli tak, to daj znać. Ta jest bardzo skromna (nie ma nawet stosu bluetooth) :(

No, jak szukałem to znalazłem jeszcze jedną, ale sprzed kilku lat...
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2007, 13:47:31 »
A co z javka na treo 680 ???