Witam. Niedawno zakupiłem na Allegro Palma Tungsten T3, właśnie dzisiaj przyszedł poczta. Wcześniej byłem posiadaczem systemu PocketPC, więc na Palmach zbytnio się nie znam. Ogólnie fajny sprzęcik, niezły ekran, jednak właśnie z ekranem jest problem - i to nie byle jaki. Otóż Palm w dziwny sposób reaguje na dotyk. Gdy jest złożony, aby kliknąć w ikonki na dolnym pasku, trzeba klikać w ich podstawę. Kliknięcie bezpośrednio w ikonkę nic nie daje. Dodam, że nie jest to wina kalibracji - powyżej ekran działa poprawnie, zresztą przeprowadzałem kalibrację, soft reset i hard reset też. Ale największy problem zaczyna się na części ekranu, która jest normalnie zasłonięta. Otóż po odsunięciu slidera, Palm mija się z punktem w który klikam o dobre 2 centymetry! O kliknięciu w ikonki na dolnym pasku przy rozłożonym Palmie można zapomnieć. Pisanie na klawiaturze ekranowej to zabawa, która wcale mnie nie cieszy, bo żeby wybrać jakiś klawisz muszę klikać klawisz a nawet dwa klawisze niżej. Pisanie po polu Graffiti powoduje, że widze pisaną literkę kilkanaście milimetrów wyżej, a nie pod stylusem. I co ciekawe, im bliżej tego obszaru wyświetlacza, który jest widoczny nawet jak Palm jest złożony, to różnica między tapnięciem a odczuciem jest mniejsza. Przypominam, że Palm jest czysty jeżeli chodzi o oprogramowanie, więc nie jest to wina żadnych dziwnych aplikacji. Dodam, że miałem jakieś przeczucie przy zakupie, gadałem ze sprzedającym na GG, pytałem go o parę rzeczy, np. czy klapka chodzi dobrze. Odpowiedział, że praktycznie nie używał go rozsuniętego. Bardzo nalegał (co mnie trochę zdziwiło), żebym przyjechał i obejrzał sprzęt osobiście, więc zapytałem czy są z nim jakieś problemy - ale odpowiedział że nie! Panowie i panie, jednym zdaniem - CO JEST?? POMOCY!