Synchronizacja po Hard Resecie

• 3 Odpowiedzi
  • 472 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sq5fg

• *
  • 62
« dnia: Styczeń 07, 2005, 18:52:32 »
Czy po hard resecie urządzenia synchronizacja danych z PC jest synchronizacją całkowitą? Chodzi o to, czy także wszystkie wgrane przed hard resetem aktualizacje systemu są przywracane?
Czy będę miał na Palmie wszystko tak samo co do pojedynczego bajtu? :)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2005, 19:05:15 »
To zależy od programu, którego używałeś do backupu. Standardowy HotSync robi go trochę niedokładnie i nie robi backup-u niektórych plików. Jak to poprawić przeczytasz tutaj:
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&c2coff=1&frame=right&th=e3690e17d240b665&seekm=bvo91d%241cj%241%40news.onet.pl#link2

Możesz też ręcznie przegrać wszystkie pliki do jakiegoś katalogu za pomocą Total Commandera:
http://www.lewin.emiasto.com.pl/palm/Manuals/plugin_totalcmd/

Moim zdaniem używanie płatnych programów do backup-u mija się z celem, chyba, że potrzebujesz bardziej zaawansowanych opcji typu automatcyzny backup o danej godzienie itp.

*

Offline sq5fg

• *
  • 62
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2005, 18:09:09 »
No dobrze... nie robi backupu niektórych plików... ale jakich? To znaczy jakiego typu plików, jakiego pochodzenia. Bo prawdę mówiąc wszystko co zainstalowałem, powinno być backupowane, na logikę :). Może HotSync nie bierze pod uwagę niektórych plików utworzonych przez programy na Palmie, typu konfiguracyjne.
Może ktoś wie dokładnie jak to jest?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2005, 17:45:34 »
Nie wiem dokładnie, ale na przykład Baza danych programu Uni Matrix mi się gubi przy hard resecie. jest to spowodowane tym że baza ta nie jest w ogóle zgrywana w żaden sposób na PC podczas normalnej synchronizacji (swoją drogą nie wiem czemu). Wszystkie natomiast rzeczy zapisywane w plikach PDB (bazy z programów) i pliki PRC ustawienia z saved preferences są w 100% przywracane.  

PS może ktos wie jak zapisać te dane z Uni MAtrixa  ??

Dobra, ustawiłem w programie FileZ włąściwość Backup dla:

UniMatrixDataDB.PDB
UniMatrixDB.PDB

i działa.