sony lub palmone

• 3 Odpowiedzi
  • 499 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sony lub palmone
« dnia: Wrzesień 29, 2003, 19:02:17 »
Witam!
krotko - zmiana palma. Na co?
W gre wchodza dwa sony UX50 lub Tungsten T3.
na palmach dzialam juz pare dobrych lat, a obydwa (sony UX50 i T3) maja mniej wiecej to co mi potrzebne.
Musi miec BT, (wifi by sie przydalo ale T3 nie ma), szybki procek; dzialam duzo na bazach danych, czesto maile w terenie, czasem net, duzo zdjec, czytania i pisania w edytorach tekstu, polaczenia po GPRS (masa danych po GPRS!!)
obenie mam sony i sobie chwale (t615), ale raczej dlatego ze sie przyzwyczailem do pokretla z boku, hiresu itd.
najwieksze ale w przypadku nowego SONY mam do klawiaturki, bo sie nie moge przekonac ...
"ALE" co do T3 - jakos poki co nie potrafie znalzc, choc to wifi by sie przydalo, no i zmiana kart z MS na inna to dodatkowy koszt (mam 128 mb i widze ze przydaloby sie z 256 ...)
Co byscie wybrali :D

draleks

ps. http://www.wehrungonline.com/palmos/tungstent3pics8.htm

*

Offline Lack

• *
  • 68
sony lub palmone
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2003, 20:18:59 »
UX50 ma wolniejszy procesor, wiec jesli chodzi o dzialanie na bazach to T|T3 wypadnie lepiej. Za to jezeli chodzi o pamiec, to po dodaniu SD wi-fi nie bedziesz mial juz mozliwosci rozszerzenia.
Pozatym UX50 ma dosc dyskusyjna jakos ekranu - niby ladny i wogule, ale maly i na razie bez portrait-mode.

*

Offline Kusiu

• 3968
sony lub palmone
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2003, 20:36:14 »
Wybór jest prosty - jeżeli chcesz klawiaturke kciukową to kup UX50 jeżeli nie to T3. Nie ma sensu, żeby klawiaturka leżała odłogiem.

Z mojego doświadczenia wiem, że po dwóch tygodniach używania palma z klawiaturą kciukową (Sony Clie TG50) jestem do niej tak przyzwyczajony, że już nigdy nie kupię palma bez niej.

*

Offline lkluj

• 44
sony lub palmone
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2003, 16:31:54 »
Moim zdaniem T3 zbiera juz duzo lepsze opinie od jefo uzytkownikow. Czytam mnostwo forow dyskusyjnych o palmtopach i takiego entuzjazmu userow dawno nie widzialem:)
Rowniez cena T3 jest wyraznie lepsza (400 USD wobec 600 i 700 USD za UX40 i UX50). Poza tym w Polsce Sony oficjalnie nie wspiera produktow Clie. (Chociaz kto tak naprawde korzytsa z serwisu? ;]]]]])
Ale ogolnie zdecydowanie wiecej przemawia za T3!