Sony clie 320

• 6 Odpowiedzi
  • 988 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Frugo

• *
  • 60
    • www.wmasg.pl
Sony clie 320
« dnia: Sierpień 18, 2002, 23:21:36 »
Witam, od tygodnia mam soniaka 320 mam pytanie, czy lepiej miec duzo RAM czyli np 360 (16MB) i karte mala jakas czy lepesze jest rozwiazanie 8 MB RAM i duza karta, chodzi mi o szybkosc dzialania programow , czy ma to jakis wplyw skad palm czyta . drugie pytanie czy da sie w Doc. to Go wprowadzic haslo na pliki tak jak w Memo Pad. 3. czy jest jakis program oprocz My Notes ktory umozliwia wprowadzanie odrecznych notatek ale z mozliwoscia przewijania tekstu, w MyN. mozna tylko jeden ekran a to czasem malo.
dzieki za odpowiedzi.

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Sony clie 320
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2002, 08:37:43 »
1. Lepiej mieć dużo RAMu ponieważ system wczytuje programy właśnie z tej pamięci co jest oczywiście dużo szybsze (programy którę są na karcie, o ile nie użyjesz specjalnego programu typu PowerRun lub PiDirect, są kopiowane do tej pamięci i dopiero wtedy wczytywane).

2. Nie widziałem tam nigdzie takiej opcji

3. Nie korzystam z tego typu programów ale sprawdź BugMe, opis i link do pobrania jest tutaj.

*

Offline Frugo

• *
  • 60
    • www.wmasg.pl
Sony clie 320
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2002, 02:57:42 »
a jak sie ma sprawa gdy mam zaladowana prawie cala pamiec i chce uruchomic program ktory jest na karcie i zajmuje wiecej miejsca niz jest pamieci ?? nie uruchomi sie ?? ,
czy w przypadku korzystania z PiDirect wczytywanie z karty jest duuzo wolniejsze?? niz z pamieci ??

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Sony clie 320
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2002, 08:28:12 »
1. Tak
2. Niestety tak :(

*

Offline Frugo

• *
  • 60
    • www.wmasg.pl
Sony clie 320
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2002, 03:02:54 »
czyli majac karte i na niej programy trzeba miec praktycznie pusta pamiec na palmie aby moc uruchamiac programy, no to troche sie pospieszylem trzeba bylo kupic s360 :(
no ale czlowiek uczy sie na bledach.:)

*

Offline Frugo

• *
  • 60
    • www.wmasg.pl
Sony clie 320
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 31, 2002, 03:15:32 »
dziekuje za wszelkie informacje. mam jeszcze jedno pytanie, skoro nie ma mozliwosci wprowadzenia hasla na dokumenty np. w documentogo to czy moze sa jakies nakladki jak na DOSa czy Groze 95 ktore zabezpieczaja pliki jesli nie progamy haslem.

pozdrawiam,
Frugo

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Sony clie 320
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 31, 2002, 14:41:43 »
Jeśli chodzi o program pod wina to szczerze mówiąc nie mam pojęcia. A jeśli potrzebujesz zabezpieczyć dokument Woda to polecam WordSmith, on ma taką możliwość.