SMS-y z bramki?

• 12 Odpowiedzi
  • 1138 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SMS-y z bramki?
« dnia: Wrzesień 25, 2002, 13:20:16 »
Witam,
Chyba nikt jescze nie poruszał tej sprawy na Forum, a wydaje mi się ona dość ciekawa. Otóż czy istnieje możliwość wysyłania krótkich wiadomości tekstowych nie standardowo przy pomocy telefonu komórkowego, a  bramki internetowej?
pozdrawiam
Piotr J.

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2002, 13:30:00 »
Nie widzę problemu, odpalasz dowolną przeglądarkę, wchodzisz na stronę sms.[dowolna_siec].pl i wysyłasz :D

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2002, 13:56:31 »
czy coś takiego: "sendsms.asp" (brama ery) palmowa przeglądarka jest w stanie poprawnie zinterpretować?

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 25, 2002, 15:04:09 »
jest jeszcze jeden sposob smsow, ale nie wiem czemu jakos ostatnio nie dziala: odpalasz icq na palmie no i wysylasz sms przez icq. jezeli jestes dodatkowo polaczony przez gprs to prawie nic nie kosztuje, a wysylac mozesz do woli.
nie wiem jednak czemu, ale mam ostatnio z tym problem (chyba PlusGsm cos pokombinbwal), tzn. palm komunikuje ze wyslal i ze doreczy, ale nie dorecza (ta sama operacja z icq z komputera jednak dziala) - ktos wie czemu??

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2002, 15:08:14 »
jeszcze jedno!
testowalem bramke plusa www.text.plusgsm.pl/sms i dziala z kazdej przegladarki na palmie

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 25, 2002, 15:50:12 »
oK, wielkie dzięki za szybkie odp.
pozdrówki  

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2002, 19:46:23 »
Hej alter :)
generalnie polecam www.inspiracja.com - nie dolepia niepotrzebnych smieci, ładnie bryka w nawet w wersji na wap i wogole jest fajna (ma dobre połącznia ze stronami firmowymi).
Neph.

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2002, 20:32:48 »
Wszechobecne elementy grafiki i flasha nie psują wyglądu sajta na przeglądarce palemkowej?

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 25, 2002, 21:47:59 »
Szczerze mówiąc, nie używałem jej spod przeglądarki www - a z pod przeglądarki wapowskiej. Tam był bardzo szybki. I... coż, to akurat istotne 4 me - tani. WWW jest za drogą imprezą. A przeglądarki powinny sobie spokojnie z tym poradzić - strona jest napisana bardzo elegancko (sprawdź źródło).
M.

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 26, 2002, 13:41:37 »
Zrobiona specjalnie pod Palma www.sklep-med.alpha.pl/sms
Dla palma z telefonem Treo180 dziala super.

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 26, 2002, 15:54:36 »
>yaca
Wielkie dzięki za link. Dokładnie o to mi chodziło.
Szkoda jednak, że nie można wysyłać Long SMS (powyżej 160 znaków). Ale chyba czepiam się i chciałbym za wiele :)
A_E

SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 27, 2002, 15:15:05 »
a jaka przegladarke na palmie uzywacie? moja eudora radzi sobie z tymi bramkami gorzej niz zle... probowalem jeszcze czegos na k :) albo b :) i avantgo, tez lipa.

*

Offline sly

• 8
    • http://www.e-biznes.pl
SMS-y z bramki?
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 27, 2002, 15:41:25 »
polecam Palmscape (teraz chyba Xiino):
http://www.ilinx.co.jp/en/

pozdr