Ładowanie/synch Palma Vx

• 10 Odpowiedzi
  • 711 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ładowanie/synch Palma Vx
« dnia: Czerwiec 27, 2006, 11:33:50 »
Witam, jestem nowy więc przepraszam jeżeli temat był lub pytanie jest głupie.
Chce kupic Palma Vx ale jest bez ładowarki i kabla do synchronizacji, stąd moje pytanie czy ten kabelek
http://www.allegro.pl/item111776672_pku9_kabel_gold_usb_ipaq_h3600_3700_i_wiele_innych.html
pozwala na ładowanie i synchronizacje (jak jest opisie) napisali rowniez ze pasuje do Palma V i Vx ale zastanawia mnie poprostu czy wszyskie pda ktore wymieniaja maja taka sama koncowke ? Moze mi ktos to wyjasnic?
A jak ten kabel to zly pomysl to co innego do ladowania/synchronizacji tego palma??
Pozdrawiam

*

lucass

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2006, 11:45:36 »
jak on ta wtyczke wcisnie do Vx to gratuluje...ten kabel co kest na zdjeciu napewno bnie pasuje do Vx... lepiej kup łądowarke gdzies na allego a synchronizuj sie przez IRDA lub BT :P

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2006, 12:10:14 »
No własnie w tym problem że na allegro nie ma żadnej ładowarki do Vx!!!
Koleś od tamtej aukcji napisał mi że gwarantują wszyskie cechy kabla w opisie ale nie wiem czy nie ma w tym jakiegoś haczyka, co radzicie?

*

lucass

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2006, 12:13:16 »
Vx powinien miec taka wtyczke :

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2006, 13:03:21 »
No własnie tylko skad go wziac, ale znalazlem w necie ze Forever robi takie kable no i na stronie jest takie zdjecie
http://img.poltelkom.pl/zdjecia/_PDA-RS232.jpg  wyglada jak ten z allegro

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2006, 13:05:19 »
I jeszcze jest cos takiego (do palma V ale to chyba to samo) ISB + charger. Pasowałoby?

http://img.poltelkom.pl/zdjecia/_USB_pda.jpg

*

lucass

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2006, 14:21:23 »
Tak, ten na USB  powinien pasowac!! natomiast ten na RS nie ! inna wtyczka!!

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 27, 2006, 14:57:17 »
Co za padaka, przeszukałem juz chyba cały internet i nie ma tych kabli - forever niby je produkuje ale na allegro nikt czegos takiego nie ma i w zadnym sklepie internetowym tez nie znalazlem. Nie rozumiem przeciez Vx jest tak popularnym modelem Palma - dlaczego nie ma do niego ladowarek? Nie wiem czy sam jakos tego nie zrobie (w sumie do ladowania potrzebna mi tylko informacja gdzie w zlaczu jest + i gdzie -.
Ma ktos moze specyfikacja zlacza do tego Palma? No i jakby ktos mogl napisac jakie parametry ma ladowarka zeby nie zepsuc baterii.
Chyba ze ma ktos inny pomysl/informacje o ladowarkach/kablach. Bede wdzieczny i pozdrawiam.

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 27, 2006, 15:04:28 »
Nie rozumiem przeciez Vx jest tak popularnym modelem Palma

Chyba miałes na myśli: był. I pewnie dlatego nie ma ładowarek...

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 27, 2006, 17:33:37 »
No wydaje mi sie ze nadal jest dosc czesto spotykany, zobacz chociazby ile osob na tym forum nadal ma tego palma.
A ladowarki sa nawet do starszych modeli.

*

lucass

Ładowanie/synch Palma Vx
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 27, 2006, 21:18:10 »
hi hi hi.... ma bo to klasyka jest i przełomowy model... u mnie lezy i tylko czasem jest konserwowany tzn ładowanie i jakies tam pouzywanie, a akcesorii do niego mam tyle ze hohoho :P
Ale korzystam z innego sprzetu...  ]:>