Siemens S55

• 6 Odpowiedzi
  • 665 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lasta

• 34
Siemens S55
« dnia: Styczeń 21, 2006, 10:38:19 »
Witam.
Nadal mam problem z gprs'em w T3 + s55. Wydaje mi sie, ze musze ustawic cos w telefonie ! Siec ORANGE. Ustawienia mam takie (sa to ustawienia Phoenix, ktory ma ten sam sprzet, znalazlem je na forum).

1. Connection
Name:Bt to Pc
Connect to: Local network
Via: Bluetooth
Device: (nazwa jaka nadales telefonowi) wybiera sie z listy trusted devices

teraz konfig network
1. Service: Gprs idea
2. user name: dlaidei
3. pasword: dlaidei
4. connection: Bt to Pc(wczesniej skonfigurowane)
Details
Connection: PPP
idle timeout: 1 minute
Query DNS: zaznaczyc
IP Adress: zaznaczyc
script zalecany przez operatora
dla ery i plusa uzywam podobnych tj np
+cgdcont=1,"ip","dlaidei"
atd*99***1#^m

I te ustawienia nie chodza! Nie jestem pewny co do login, password i APN, nie wiem jakie mam brac czy z idei czy z orange ?? Czy mozecie sprobowac znalezc "username, password i APN" bo mi to bardzo ciezko idzie :/. I prosze o podanie ustawien w telefonie.
                                              Pozdrawiam i dziekuje.
 PS: Zalezy mi na ustawieniu Gprs'u bo w poniedzialek wyjerzdzam w gory  8)  .

*

Offline Lasta

• 34
RE do metody 1 i 2:
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2006, 13:51:49 »
RE do metody 1:

Phone: *99***1# gdzie 1 to CID ? Nie wiem jak go sprawdzic ale zadzialalo na 2 :) (Jesli mozecie podajcie gdzie sprawdzic cid , dla pewnosci)

Polaczylo sie, na komorce jest GPRS> z czerwona strzalka. Na palme jest wszystko polaczone. Wlaczam WebPro i wyskakuje komunikat : " No DNS Servers were specified. Please check that your Network settings are correct and try again. [Comm. 9]" Kiedys ktos pisal zeby w web pro w preferences\advenced odznaczyc Use proxy server: webpro.palm.com:8827, ale odznaczone tez nie dziala. Jak w komunikacie wpisalem w network Primary DNS 194.9.223.79 Secondary 194.204.159.1 i wtedy laczy sie dobrze i w WEB Pro nastepny komunikat: "DNS lookup timed out. Please check coverage, and try again. [Comm. 8]"

Metoda 2:

Polaczylo sie, na komorce jest GPRS> z czerwona strzalka. Na palme jest wszystko polaczone. Wlaczam WebPro i wyskakuje komunikat : " No DNS Servers were specified. Please check that your Network settings are correct and try again. [Comm. 9]" Kiedys ktos pisal zeby w web pro w preferences\advenced odznaczyc Use proxy server: webpro.palm.com:8827, ale odznaczone tez nie dziala. Jak w komunikacie wpisalem w network Primary DNS 194.9.223.79 Secondary 194.204.159.1 i wtedy laczy sie dobrze i w WEB Pro nastepny komunikat:

"Proxy server does not exist. Please make sure you entered the correct proxy server name in Preferences, and ty again. [Comm. 17].
To wlaczylem preferences w web pro i odznaczylem proxy, wyskoczyl komunikat: "Host Does not exist. Please make sure you entered the host name correctly, and try again. [Comm. 11]"

Moze w komorce (Siemens S55) mam cos zle ustwione. Komorka jest z komisu i widac ze ktos juz cos probowal na niej robic. Mozesz podac jak masz w komorce poustawiane ??

*

Offline Lasta

• 34
Siemens S55
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2006, 10:28:49 »
Ustawilem wszystko tak jak ty ale jeszcze nie dziala :/ Mozesz mi powiedziec co masz ustawione w telefonie w menu/ustawienia/wym. danych/Profil HTTP ? Moze to pomoze. Jestem pewny na 90% ze to w kom czegos brakuje.

*

Offline Lasta

• 34
Siemens S55
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2006, 11:19:37 »
A w palmie ustawienia/phone connection:      i co ci wyskakuje po tescie ?

I dodam ze w palmie w network laczy mi sie tylko na numerze *99***2#

*

Offline Shreek

• **
  • 125
Siemens S55
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2006, 14:25:31 »
Może ujmę to tak.

Zmień telefon :-)

Miałem trzy różne palmtopy i zawsze telefony siemens.
Za każdym razem dłuuugo męczyłem się aby zmusić do współpracy palmtopa z telefonem, niezależnie czy było to przez podczerwień czy przez BT.

Niedawno po wielu bojach udało mi się zmusić m515 do współpracy właśnie z s55 przez BT (w karcie SD) jednak po kilku minutach połączenia sesja zawieszała się i pomagał tylko reset palama.

Ostatnio z ciekawości kupiłem Ericssona T39m (telefon stary ale jary) i co...
I wszystkie możliwości komunikacji tutaj działają "od kopa".
Połączenie zestawia się znacznie szybciej i nie zawiesza się.

Chyba odżałuję kolorowy wyświetlasz, dzwonki polifoniczne i inne bajery i zostawię sobie tego T39m.

*

Offline Shreek

• **
  • 125
Siemens S55
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2006, 14:26:10 »
Może ujmę to tak.

Zmień telefon :-)

Miałem trzy różne palmtopy i zawsze telefony siemens.
Za każdym razem dłuuugo męczyłem się aby zmusić do współpracy palmtopa z telefonem, niezależnie czy było to przez podczerwień czy przez BT.

Niedawno po wielu bojach udało mi się zmusić m515 do współpracy właśnie z s55 przez BT (w karcie SD) jednak po kilku minutach połączenia sesja zawieszała się i pomagał tylko reset palama.

Ostatnio z ciekawości kupiłem Ericssona T39m (telefon stary ale jary) i co...
I wszystkie możliwości komunikacji tutaj działają "od kopa".
Połączenie zestawia się znacznie szybciej i nie zawiesza się.

Chyba odżałuję kolorowy wyświetlasz, dzwonki polifoniczne i inne bajery i zostawię sobie tego T39m.

*

Offline Lasta

• 34
Siemens S55
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2006, 18:12:38 »
Wszystko DZIALA :))
Ustawienia mam takie jak wyzej. Ale pokucilo mnie aby zadzwonic do BOK i zapytac czy napewno udostepnili mi usluge GPRS, a pani na to spokojnym glosem: "Za 15 min prosze wylaczyc i wlaczyc komorke i JUZ GPRS powinien byc udostepniony"  

Dzieki bardzo dla zainteresowanych moim problemmem. Pozdrawiam :))