Palm m505

• 3 Odpowiedzi
  • 687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jadwigpi

• 24
  • Kawa na ławę, jak własnej babci......proszę !
  • Sprzęt: i900 Omnia ->Toshiba JourneTouch
Palm m505
« dnia: Listopad 12, 2003, 11:00:48 »
Napiszcie coś o tym Palmie.Czy warto w niego zainwestować.
Jaga

*

Offline Kusiu

• 3968
Palm m505
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2003, 13:45:23 »
To zależy ile masz przeznaczonych na palma pieniądzy. Moim zdaniem znacznie lepszym wyborem byłby m515, który ma więcej pamięci (16mb a nie 8mb) oraz znacznie lepszy wyświetlacz z regulowanym podswietleniem.
Na Twoim miejscu rozważyłbym jeszcze jakieś hiresowe (4x większa rozdzielczość niż w serii m) Sony Clie serii N,T.

Nieco taniej można kupić SJ20 - ma hires, ekran jest co prawda czarno-biały ale podświetlany na biało.

Palm m505
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2003, 13:58:13 »
Mam "pięćsetpiątkę" i jestem bardzo zadowolony. Fakt - ekran jest blady, ale nie przeszkadza mi to. No i rozdzielczość jest już trochę archaiczna.
Ale biorąc pod uwagę cenę nowego palmtopa, może lepiej szarpnąć się na Tungstena E alboT (porównaj ceny z m515 w dziale "Ceny sprzętu")...? Natomiast jeśli kupujesz używanego dużo taniej, to polecam. Cienki, elegancki, dość lekki, baterie nienajgorsze - jeśli nie używasz za dużo podświetlenia, chodzi ok. 7 godzin.

*

Offline jadwigpi

• 24
  • Kawa na ławę, jak własnej babci......proszę !
  • Sprzęt: i900 Omnia ->Toshiba JourneTouch
Palm m505
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2003, 14:40:33 »
Własciwie to mam BE 300 tylko ona ma dość kłopotliwy system.Znajomy chce się zamienić na 505, a ja nie chciałabym wyjść na tym jak "stryjek". Patmtop mi jest potrzebny własciwie do czytania ebookow(często bywam w szpitalu, a laptopa by ukradli)ważne dla mnie są również mp3.Nawet lubię moją BE , ale nie wiem na co się ostatecznie zdecydować. Wgrać jej Expod , czy zostać na oryginalnym systemie.Każdy ma swoje plusy i minusy.Dzieki za pomoc.
Jaga