ROM WAŻNE

• 8 Odpowiedzi
  • 756 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Soovek

ROM WAŻNE
« dnia: Luty 04, 2005, 01:55:20 »
Potrzebny rom i pather do m515 OS 4.1. Wszędzie już szukałem godzinami i nie ma. :(
Proszę o linka, przesłanie na maila: filipek7777@wp.pl lub kontakt na GG 3030240
POZDRAWIAM

ROM WAŻNE
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2005, 09:30:19 »
Człowieku, aleś ty uparty...

*

Soovek

ROM WAŻNE
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2005, 13:09:57 »
Może Cię to zdziwi ale jestem takim typem faceta, który ZAWSZE dostanie to co CHCE. Wiesz, uważam że upartość i zawziętość to dobre cechy, które mnie "zmuszają" do działania i dzięki temu osiągnąłem coś w życiu - teraz mając 24 lata. POZDRAWIAM ;)

*

Offline Kusiu

• 3968
ROM WAŻNE
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2005, 13:15:01 »
Ale ja tu czegoś nie rozumiem - przecież m515 ma system 4.1 i nie ma możliwości dalszego upgrade-u.

ROM WAŻNE
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2005, 15:04:26 »
Cytat: Soovek
Może Cię to zdziwi ale jestem takim typem faceta, który ZAWSZE dostanie to co CHCE. Wiesz, uważam że upartość i zawziętość to dobre cechy, które mnie "zmuszają" do działania i dzięki temu osiągnąłem coś w życiu - teraz mając 24 lata. POZDRAWIAM ;)
Cechy są jak najbardziej godne podziwu. Mnie jednak chodzi o fakt umieszczania przez Ciebie próśb o udostępnienie kradzionego oprogramowania na forum, po tym jak uprzedzono Cię że takie posty nie są tu mile widziane. I tyle.

*

Soovek

ROM WAŻNE
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2005, 17:04:36 »
Z tego co wiem to gdzieś ten plik rom mozna znaleść na www.palm.com za darmo. Szukałem kilka godzin i nic więc proszę o pomoc. Jak ktoś udostępnia ten plik za darmo a ja proszę o pomoc w odnalezieniu lub przesłaniu to chyba nie jest kradzież.
POZDRAWIAM

*

Offline tagor

• 264
ROM WAŻNE
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 09, 2005, 10:28:28 »
Z tego co wiem to gdzieś ten plik rom mozna znaleść na www.palm.com za darmo. Szukałem kilka godzin i nic więc proszę o pomoc.
A w której części  szukałeś? Po wejściu na wspomnianą stronę masz wynik podziału gospodarstwa. Mi znalezienie właściwej informacji zajęło trzy minuty:
"The ROM image files are found in the Resource Pavilion."
Tam znajdziesz także informację o legalności i dostępności.

*

Soovek

ROM WAŻNE
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 09, 2005, 20:02:28 »
Może jestem głupi ale nie mogę znaleść :( HEHE Gdzie ty to szukasz??? Jak możesz daj linka. Dzięki

ROM WAŻNE
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 09, 2005, 22:02:06 »
Soovek - to badz tak uparty i naucz sie szukac. Zmarnowales jak sam piszesz kilka godzin na poszukiwanie informacji dostepnej w ciagu 5 minut - nie wysililes sie.

Umiesz formulowac zapytania do wyszukiwarek? Nie? Naucz sie, mozna o tym poczytac. Znasz taka wyszkukiwarke jak Google? To juz znasz - www.google.pl. Pomysl co moglbys wpisac w okienko szukania? No moze 'Palm' bo do tej firmy palmtopow szukasz romu... aha, szukasz romu? To moze dopisz jeszcze 'rom', ale, ale, przeciez szukasz konkretnej wersji - dopisz '4.1', i jeszcze cos, chcesz go sciagnac, a nie o nim poczytac, to warto dopisac jeszcze 'download'. Klikasz sobie na szukaj. Dostales jakies tam wyniki. Teraz trzeba wyterzyc umysl i odfiltrowac smiecie od wynikow. Jakies 'AnyDVD' to nie to, jakis update do Tungsten'a to tez nie to... to trudny moment. Jesli zle zdecydujesz to mozesz stracic kilka minut. Ja sobie popatrzylem na to co tam dostalem i kliknalem na 'Palm OS Emulator HOWTO', zaczalem czytac co dostalem. Szybko natrafilem na rozdzial (szybko bo byl w spisie tresci - uzywaj spisow, grupuja one tresc zawarta w dokumencie - nie bedziesz tracil czasu na doszukiwaie sie o czym to jest dany fragment)  '3. Obtaining ROM image files'. W oczy rzucaja sie 3 wyroznione kropkami linie, z ktorych tylko jedna ma link. Przeczytalem, tak to moze byc to, i kliknalem. Znalazlem sie na stronie Palma. Teraz mozesz pomyslec sobie ze juz blisko. Powinienes zauwazyc na prawo ramke, w ktorej mozesz przeczytac 'Download ROM Images'. Wiesz co z tym zrobic? Zgadza sie, tam juz sa dostepne pliki do sciagniecia. Automatycznie wybierasz wersje Release zamiast Debug, bo nie bedziesz przeciez uaktualnial systemu.... Ufff... calosc zajela ponizej 5 minut.

[ Zaznacza sie, ze nie jest to jedyna droga ktora _szybko_ mozna sciagnac interesujacy cie rom ]
[ Jesli nie jestes zarejestrowany na stronie palma bedziesz zmuszony przejsc proces rejestracji, nie jest on jednak skomplikowany ani zbyt dlugi ]

[ no nie bedziesz uaktualnial systemu - chodzi o poprawianie w nim bledow ]