Oprogramowanie do testowania kart pamięci

• 3 Odpowiedzi
  • 557 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 15, 2004, 18:01:06 »
Poszukuje oprogramowania do testowania kart SD/MMC pod PalmOS. Tak sie zlozylo, ze bede takiego softu potrzebowac na PDA, gdyz testy beda w warunkach polowych i nie bede mial dostepu do maszyny stacjonarnej (zakup pwenej ilosci uzywanych kart MMC i SD). Zalezy mi na tym aby testowane byly wszystkie bloki pamieci (zapis/odczyt) a sama predkosc karty jest mniej istotna.
Szukaj nie znalazl podobnego watku a wiem, ze taki post byl na palmpage.pl ale teraz jakos tamten wortal jest nieczynny...

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2004, 18:30:25 »
Pod kątem szybkości kartę możesz przetestować programami VFSMark i Card Speed Testing Utility. Wynik z VFSMark-a możesz porównać z tą bazą: http://www.palmclub.nl/tips/vfsbenchmark/

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2004, 00:42:16 »
Dziekowac bardzo...
Przy okazji zrobilem test mojej karty MMC 64MB Hitachi firmowanej przez Kinkston Technology (seria P702152X3) i po porownaniu z reszta wynikow stwierdzam ze jest to demon szybkosci w swojej klasie z wynikiem 401 ;)  Maszyna testujaca Zire71 (m200), karta po formatowaniu przez Palm'a w 100% wolna oraz 19% wolne. Wyniki powtarzalne. Niewielkie roznice % w poszczegolnych testach z tym samym wynikiem koncowym.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2005, 10:44:54 »
A jakim programem (najlepiej freeware) mozna przetestowac karty pod PocketPC ?