Przeszukiwanie PDFow

• 3 Odpowiedzi
  • 402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przeszukiwanie PDFow
« dnia: Marzec 15, 2007, 21:09:49 »
Czy pod Palm OS 5 (na Palmie TX) pliki PDF sa przeszukiwane? Chodzi mi o tom, czy zadajac pytanie typu 'Apple' znajde pliki PDF, w ktorych toslowo wystepuje... Jakie inne typy plikow moga byc przeszukiwane (RTF, TXT ????).

*

Offline kwieto

• 2785
Re: Przeszukiwanie PDFow
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2007, 23:00:57 »
Cytat: "bbbborys"
Czy pod Palm OS 5 (na Palmie TX) pliki PDF sa przeszukiwane? Chodzi mi o tom, czy zadajac pytanie typu 'Apple' znajde pliki PDF, w ktorych toslowo wystepuje... Jakie inne typy plikow moga byc przeszukiwane (RTF, TXT ????).

Systemowa szukajka daje Ci możliwość szukania po plikach Palmowych (notatki, adresy, maile, bazy danych zainstalowanych programów, itd.).
Natomiast wyszukiwanie dokumentów typu pdf lub office (.doc, .xls itp.), które nie są natywne dla systemu, wymaga niestety otworzenia tych plików.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

Przeszukiwanie PDFow
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2007, 23:36:50 »
UUUU szkoda. Bylem pewien, ze od czasu m515 juz to zostalo rozwiazane. Rozumiem, ze nakladek nie ma zadnych aby to umozliwic`?

*

Offline kwieto

• 2785
Przeszukiwanie PDFow
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2007, 06:51:32 »
Cytat: "bbbborys"
UUUU szkoda. Bylem pewien, ze od czasu m515 juz to zostalo rozwiazane. Rozumiem, ze nakladek nie ma zadnych aby to umozliwic`?

Nie wiem. Nigdy się nie interesowałem. Niestety technologia typu spotlight nie dotarła jeszcze do palmtopów :"P
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.