Programy na Palma TT2 ...

• 8 Odpowiedzi
  • 1531 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 13, 2003, 19:15:10 »
Witam, mam maly klopot w zwiazku z kompletowaniem programow potrzebnych mi do pracy na Palmie i nie powstaniem dzialu PROGRAMY na www.pdaclub.pl. Chcialbym zasiegnac jezyka co do nastepujacych moich potrzeb. Najlepiej by bylo aby programy byly darmowe, ale jak nie bedzie wyjscia to platne.

1. Przegladarka stron Internetowych z obsluga SSL i Bluetooth oraz polskich stron kodowych (konto mBanku)
2. Program do kompleksowej obslugi przez Bluetooth telefonu Nokia (wielopoziomowa ksiazka telefoniczna, beckup)
3. Program do przegladania i obslugi plikow bedacych na Palmie i Karcie SD pod Palm OS (cos takiego jak NortonCommander)
4. Program do przegladania i obslugi plikow znajdujacych sie na Palmie i karcie SD pod Windows
5. Program , ktory wyeliminuje (choc w czesci) koniecznosc wysuwania dolnej czesci Palma. Chodzi mi o dostep do przypisanych  funkcji ikon znajdujacych sie przy polu Grafiti

To chyba tyle. Jak ktos ma jakies doswiadczenia w tym kierunku to bardzo prosze o jakies uwagi.

Pozdrawiam
MichalP

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2003, 20:47:38 »
Ad.1
Niestety nie używam żadnej. Mogę jedynie sprostować, że bluetooth nie ma tu nic do rzeczy, sposób w jaki łączysz się z netem dla przeglądarki nie ma znaczenia.

Ad.2
funBOOK
funSMS

Jest tego troche ale więcej nie testowałem (mi wystarcza wbudowany SMS)

Ad.3
Z mojej strony polecam McFile

Ad.4
Zajrzyj:
http://lewin.emiasto.com.pl/palm/manuals/plugin_totcmd

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2003, 10:42:31 »
MichalP napisał:

[...]
3. Program do przegladania i obslugi plikow bedacych na Palmie i Karcie SD pod Palm OS (cos takiego jak NortonCommander)

Jak NC to tylko Palm Insider Pro - jest opis i link na forum. Jako jedyny (AFAIR) ma dwa okna. Wady: beta, płatny, nie udało mi się przeglądać karty.
Jeśli może być coś podobnego, to FileZ (palmgear, free). Ja na codzień korzystam z YIshow, manager/launcher, nawigacja po karcie jak po dodatkowym folderze, uruchamia programy z karty, możliwość tworzenia skrótów do programów na karcie.

4. Program do przegladania i obslugi plikow znajdujacych sie na Palmie i karcie SD pod Windows

Powyżej masz link. Wtyczka do TC to chyba jedyne darmowe (i moim zdaniem jedno z lepszych) rozwiązanie tego typu.

5. Program , ktory wyeliminuje (choc w czesci) koniecznosc wysuwania dolnej czesci Palma. Chodzi mi o dostep do przypisanych  funkcji ikon znajdujacych sie przy polu Grafiti

SlideFree i QLauncher. Ten drugi znacznie bogatszy w funkcje. Oba na palmgear.

*

Offline Hrw

• **
  • 125
    • Hrw website
  • Sprzęt: różne wynalazki
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2003, 15:19:02 »
funBook nie obsługuje książki adresowej w Nokiach - ma funkcjonalność ograniczoną do obsługi karty SIM  (14 znaków na nazwę z jednym numerem dobre dla wszystkich?)
Forum czytam tak rzadko, że lepiej napisać do mnie.

Sprzęt: Zaurusy: c760/6000, PalmPilot 5000, Palm M105, Nokia 770/N810 i parę innych wynalazków

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2003, 12:29:44 »
Bardzo dziekuje za wszystkie informacje.
ad 5. Bardzo mo sie podobal SlideFree i ma wszystko czego potrzebuje (nie mam wygorowanych wymagan)
ad 4. Swietnym pomyslem tez jest program filepc2pda wraz z wtyczka do TotalCommandera
ad 3. Co do programu McFile to jeszcze nie zdazylem zapoznac sie ze wszystkimi mozliwosciami i nie wiem jak sprawny jest Beckup , ale tez bardzo dziekuje za info.
ad 2. Szkoda , ze nikt nie napisal mi nazy programu do kompleksowej obslugi telefonow Nokia ( byc moze , ze nie ma takiego) Produkty Fun nie spelniaja moich oczekiwan :( - moze mam jakas stara wersje. Bardzo mi zalezy na Beckapowaniu calej ksiazki telefonicznej (wielopoziomowej). Fajnie jak by byla mozliwosc Beckupu ustawien telefony , obslugi grafiki , dzwiekow itp. Mialem kidys w testach zestaw programow Monkey (?) - grafika, muzyka , ale nie dzialaja one z wersja Palm OS 5xx ... :(
ad 1. Niestety w dalszym ciagu szukam programu do przegladania Internetu OnLine z obsluga SSL (mam konto bankowe w mBanku) i najlepiej jeszcze z mozliwoscia obslugi polskich stron kodowych. NIKT NIE MA DOSWIADCZENIA W TYM KIERUNKU ? Moze jeszcze za krotko szukam i czekam na jakas zlota mysl (program)...

Pozdrawiam i dziekuje
MichalP

*

Offline Quider

• **
  • 153
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2003, 12:49:02 »
Ja do logowania w mBanku uzywam WebPro 3.0.
Dziala idealnie.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2003, 15:44:50 »
Wszystko ok , ale program jest dolaczany tylko do T|T3. :(
Nie mam pojecia gdzie go pobrac i nie wiadomo czy pracuje z T|T2 (inny ekran),a chetnie bym go potestowal i dal wam odpowiedz ...

Pozdrawiam
MichalP

PS. Do wersji T|T2 dolaczany jest podobny (wczesniejsza wersja) Palm™ Web Browser Pro nie obslugujacy SSL :(

PS 2 . Okazuje sie , ze jest juz w ofercie sprzedazy. Zarejestrowalem sie na stronie gdyz po rejestracji mozna tam sciagnac wersje Trial, ale o dziwo Web Pro 3.0 nie jest dostepny (ja go nie znalazlem). Czy znajdzie sie jakis dobry uzytkownik i  mi pomoze ?

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 03, 2004, 17:15:40 »
http://lewin.emiasto.com.pl/palm/files/totalcmd/sertransplg.zip
Tamten link z gory nie dziala.

Plugin zarabisty. Zgrywanie mp3 trwa chwilke, wavy z dyktafonu jak na dloni. Zakochalem sie drugi raz :)

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2004, 13:39:00 »
skad pobrac webpro 3.0?
http://forum.redfish.org.pl/viewthread.php?tid=918
na T|E pracuje