Program pocztowy

• 6 Odpowiedzi
  • 524 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kzarczyn

• **
  • 180
  • Sprzęt: Palm m515
Program pocztowy
« dnia: Kwiecień 09, 2005, 18:00:05 »
Poleci ktoś jakiś dobry program do odbierania maila który potrafiłby odbierać wiadomości również w formacie html i pobierałby je prosto z netu a nie przez np. outlooka.

*

Offline enpa

• *
  • 82
Program pocztowy
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2005, 20:30:44 »
Sprobuj Snappermail - www.snappermail.com
Jeszcze nie spotkalem lepszego, chociaz nie jestem pewny co do wiadomosci html. Na zagranicznych forach sporo pisza tez o Versamail, ale osobiscie nie testowalem.

*

Offline kzarczyn

• **
  • 180
Program pocztowy
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2005, 23:25:05 »
Tego właśnie szukałem.
Ale jak uzyskać polskie znaki w wysyłanej wiadomości.

*

Offline Kusiu

• 3968
Program pocztowy
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2005, 01:45:04 »
Cytat: kzarczyn
W teorii ma to działać tak, że strona kodowa jest ustawiana "w porozumieniu" z PiLoc-iem. W praktyce wychodzi to dość słabo bo kodowanie zostaje ustawione jako WIN-1250 czyli wszystko jest w porządku pod klientami dla Windows, ale nie jest to zgodne z netykietą.

*

Offline kzarczyn

• **
  • 180
Program pocztowy
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 11, 2005, 18:21:29 »
Cytat: Kusiu
W teorii ma to działać tak, że strona kodowa jest ustawiana "w porozumieniu" z PiLoc-iem. W praktyce wychodzi to dość słabo bo kodowanie zostaje ustawione jako WIN-1250 czyli wszystko jest w porządku pod klientami dla Windows, ale nie jest to zgodne z netykietą.

Chyba po raz kolejny cię nie rozumiem.
Jak odbieram maile to aby mieć poskie ogonki muszę mieć ustawione kodowanie iso. Jak piszę maila to są ogonki i w iso i w win. Ale jak mail napisany na palmie dociera do adresata outlook) to zamiast polskich literek są krzaczki nie zależnie od kodowania na palmie.

*

Offline Kusiu

• 3968
Program pocztowy
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2005, 19:43:18 »
Jak odbieram maile to aby mieć poskie ogonki muszę mieć ustawione kodowanie iso. Jak piszę maila to są ogonki i w iso i w win. Ale jak mail napisany na palmie dociera do adresata outlook) to zamiast polskich literek są krzaczki nie zależnie od kodowania na palmie.
Wczoraj to specjalnie u siebie sprawdziłem. Bez względu na ustawienie kodowania na palmie przy wysyłaniu listu, Outlook po odebraniu wiadomości i tak poprawnie wyświetla pliterki chociaż w obu przypadkach kodowanie nie jest poprawne.
Nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie jest inaczej. Może masz starszą wersję PiLoca lub Snappera, trzeba by zajrzeć do dokumentacji i sprawdzić od której wersji wprowadzono pewne zmiany w przydzielaniu strony kodowej.

*

Offline kzarczyn

• **
  • 180
Program pocztowy
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 11, 2005, 22:09:15 »
oki dzieki