problemy z m100 c.d.

• 3 Odpowiedzi
  • 735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problemy z m100 c.d.
« dnia: Wrzesień 25, 2002, 17:43:39 »
Dziękuję za tak liczny odzew na mój problem, ale chcę dorzucić coś jeszcze, wydaje mi się istotnego do ogródka niekompetencji.

Tak jak wcześniej pisałem skontaktowałem się z Scientific z "inżynierem serwisowym" w celu rozwiązania problemu z twardym resetem podczas wymiany baterii (wymiana po jedenj baterii też nic nie dała). "Inżynier serwisowy" stwierdził, że do wymiany jest cały moduł zasilania, bo jeśli będę chciał wymienić u nich tylko "baterię" to też zapłacę 150 zł netto (tj. ponad 180 zł brutto). Zdradził mi iż do podtrzymania stosowana jest bateria litowo-jonowa 3V.

Ze względu na koszty nie zdecydowałem się podjąć tej drogi. Znalazłem w dniu dzisiejszym sklep elektroniczny i tam Pan Staszek który jest również elektronikiem, fachowo rozkręcił m100 i ku jego zdziwieniu (i mojemu) wewnątrz nie znalazł żadnej baterii lecz po prostu kondensator (3,3 V i 0,22 F). Wylutował go na miejscu (przy mnie ) i zastąpił innym. Cała czynność od rozkręcenia do skręcenia i pobrania zapłaty wyniosła 10 minut. Kosztowało mnie to 20 zł !!!.
Palm chodzi O.K.. Przy wymianie baterii już nie resetuje się. Wszystko wróciło do normy.

Swoją drogą jak "wspaniali" fachowcy pracują w Scientific, skoro nie mają pojęcia o budowie poszczególnych modeli, a jedyne co potrafią robić dobrze to tylko wymieniać, wymieniać, wymieniać, ....... i kasować niezłe pieniądze.

Ot taka sprawa
Tomek

problemy z m100 c.d.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2002, 18:29:12 »
W razie czego (odpukać ***), gdzie urzęduje Pan Staszek?

problemy z m100 c.d.
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2002, 19:06:35 »
STACHNET
Stanisław Mrozek
Poznań
tel. 061 prefix 871 32 82
tel. kom. 0602 187 067

problemy z m100 c.d.
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 25, 2002, 19:43:26 »
dzięki, ale myślałem, żeś z Wawy.
pzdr
A_E