Problem z trybem landscape w T3

• 2 Odpowiedzi
  • 557 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« dnia: Marzec 06, 2006, 00:22:26 »
Zainstalowalem jak trzeba upgrade AppSlipRotate i statusbarlib i zauwazylem ze w trybie dla leworecznych przy trybie landscape wszystko na ekranie jest przesuniete o ok 1 cm w ten sposob ze tylko polowa godziny jest widoczna, napisy tez sa przesuniete, jedynie ikony aplikacji sa na wlasciwym miejscu.

Zauwazylem jeszcze ze tak sie rozjezdza wszystko tylko gdy schowa sie obszar do pisania.

W trybie dla praworecznych wszystko wyswietlane jest poprawnie. niestety klawiatury w trybie landscape (np palm wireless keyboard ) preferuja tryb leworeczny (a przynajmniej tzw w systemie).

Czy ktos mial taki problem i wie jak go rozwiazac ?

*

Offline kov007

• **
  • 232
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2006, 01:02:04 »
Dobra w sumie niepotrzebnie zawracalem glowe. Skrzaczyl mi sie i skorzysstalem z okazji i wgrywalem po kolei programy.

Problemem byl.... CardExport II po jego zainstalowaniu sie tak ekran kszaczy w trybie leworecznym ze schowanym obszarem pisania.

Szkoda bylo na ten szmelc wydawac pieniedzy... Nic to wroce do korzystania z total commandera ;)

*

Offline kov007

• **
  • 232
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2006, 22:44:31 »
He he no i wyjasnilem zagadke ;) troche mi glupio ze tak psioczylem na cardexport bo to nie on :) ot system czasami sam z siebie tak robi, szczegolnie jak w trybie landscape zrobie reseta. Za to znalazlem sposob jak sobie z tym poradzic, nalezy przestawic sie w ten popsuty tryb landcape i zrobic soft reseta i dziala(soft reset w innym trybie nic nie daje).

Tak na wypadek gdyby ktos mial z T3 podobny problem :)

p.s. cos jakos tak monolog mi wyszedl ale wazne ze w koncu doszedlem co zrobic.