Problem z synchronizacja Workpada c505 (to samo co m505)

• 4 Odpowiedzi
  • 394 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 20, 2004, 10:31:29 »
NIe moge uruchomic polaczenia pomiedzy palmmem a pc mam system palm os 4 i palm desktop najnowszy ze strony palmone, kiedy wkladam kabel usb do portu w moim laptopie toshiba to nic sie nie dzieje (winxp) a powinno wykryc nowe urzadzenie oraz poprosic o sterownik lub samemu zainstalowac. Czy macie podobne problemy?? prosze o pomoc. inne urzadzenia na usb dzialaja poprawnie instalka winxp jest nowa i oryginalny system, ja juz wymiekam POMOCY!!!!

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2004, 13:01:10 »
Cytat: pawlog
kiedy wkladam kabel usb do portu w moim laptopie toshiba to nic sie nie dzieje (winxp) a powinno wykryc nowe urzadzenie oraz poprosic o sterownik lub samemu zainstalowac.
Nic się nie powinno dziać dopóki nie wciśniesz przycisku hot-sync lub nie uruchomisz aplikacji o takiej nazwie na palmie.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2004, 01:08:01 »
jak wciskam przycisk to na palmie pokazuje mi sie komunikat sigin on i tyle.  czekam a po chwili zeby dokonac konfiguracji polaczenia, juz wszystkie opjce przegladalem i nic.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2004, 01:13:13 »
Sprawdź na innym komputerze, nie musisz nawet instalować na nim softu wystarczy podłączyć i wcisnąć przycisk HotSync - jeżeli nic się nie zacznie dziać (PC powinien wykryć urządzenie i spytać o sterowniki) to na 99% jest to wina kabla lub gniazda w palmie. Trzeba po kolei wyeliminować wszystkie możliwości.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2004, 18:12:02 »
Sprawdzalem na 6 kompach z roznymi systemami i to samo. Po podlaczeniu kabla swieca sie na nim dwie kontrolki a po wcisnieciu przycisku na kablu palm reaguje ale na kompie sie nic nie dzieje. sprawdze jeszcze na kablu kolesia na rs232 /