T3 - kilka pytan.

• 9 Odpowiedzi
  • 819 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
T3 - kilka pytan.
« dnia: Sierpień 05, 2006, 17:33:54 »
Idac na studia mialem kupic sobie pocket pc. Jednak jako, ze sprawa sie odwlekla z powodu braku funduszy postanowilem przemyslec ja jeszcze raz i stwierdzilem, ze jednak palm bedzie chyba lepszy. Prolem jest jednak taki,ze nie mam fizycznego dostepu do jakiego kolwiek palma i jedynie wiem tyle ile przeczytalem na necie. Jestem juz dosyc mcno zdecydowany, ale nurtuja mnie pewne pytania. Oto one:

1. Jak przebiega synchronizacja z pc z windowsem? Uzywam outlooka, bo mam teraz spv c600, ale z niego, ani telefon, ani palmtop :/ Moge zmienic program na inny, bo majac palma nie musze synchronizowac telefonu, ale program musi miec nastepujace opcje: mail (z synchronizacja zalacznikow), zadania, terminarz.

2. Podlaczenie ewentualnie wifi na karcie sdio. Pomijam koszt takiej karty, ale jak to dziala i czy sa problemy ze sterownikami?

3. Dzialanie mbanku i allegro. Oczywiscie pelna obsluga lacznie z przelewami lub jesli cos nie dziala to co.  Polaczenie via bt z c600 lub innym oraz przez karte wifi, ale chyba technologia nie robi roznicy.

I poki co to wszystko ;)

Z gory dziekuje za odpowiedzi i dziekuje za rady typu 'kup ppc', bo znajomy mial i ten system mnie nie przekonal plus ten pieprzony wm smartphone.

*

Offline Michlis

• **
  • 208
  • Sprzęt: T3, HTC s710
Re: T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2006, 17:45:23 »
Cytat: "..::przemek::.."
2. Podlaczenie ewentualnie wifi na karcie sdio. Pomijam koszt takiej karty, ale jak to dziala i czy sa problemy ze sterownikami?

Generalnie działa, ale karta WiFi Palma szybko rozładowuje akumulator. W moim wysłużonym T3 wifi działało non-stop niecałą godzinę przy początkowym pełnym naładowaniu. Dla porównania w TCPMP mogę oglądać filmy ok. 1.5-2h bez zwalniania procesora. Co do sterowników to wolę się nie wypowiadać, bo mam problemy ze stabilnością sprzętu, ale nie wiem czy jest to wina sterowników czy sporej ilości różnego softu, który siedzi w pamięci.

*

Offline kwieto

• 2785
Re: T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2006, 19:55:43 »
1. Jak przebiega synchronizacja z pc z windowsem? Uzywam outlooka, bo mam teraz spv c600, ale z niego, ani telefon, ani palmtop :/ Moge zmienic program na inny, bo majac palma nie musze synchronizowac telefonu, ale program musi miec nastepujace opcje: mail (z synchronizacja zalacznikow), zadania, terminarz.

Jesli ja na Maku nie mam problemow, to Ty na PC tym bardziej nie powinienes miec :"P.

3. Dzialanie mbanku i allegro. Oczywiscie pelna obsluga lacznie z przelewami lub jesli cos nie dziala to co.  Polaczenie via bt z c600 lub innym oraz przez karte wifi, ale chyba technologia nie robi roznicy

Nie wiem jak na T3, na TX dziala. Zawsze mozesz zainstalowac NetFronta albo Opere.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2006, 20:09:22 »
To, ze z mackiem dziala to rozumiem, ale z windowsem nic nie jest pewne ;)

A skoro mbank dziala to spokojnie moge go brac.

Dziekuje za pomoc.

*

Offline kwieto

• 2785
T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2006, 11:38:04 »
To, ze z mackiem dziala to rozumiem, ale z windowsem nic nie jest pewne ;)

A skoro mbank dziala to spokojnie moge go brac.

Dziekuje za pomoc.

Gwoli scislosci - T3 ma starsza przegladarke niz TX. Ale Netfronta mozna sciagnac darmo, podobnie opere mini - a te dzialaja na pewno (Netfront ma zreszta ten sam "silnik" co TX'owy blazer)
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

• 326
T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2006, 12:01:03 »
Wiem, wiem :) A czy netfront dziala jak na ppc? Bo mialem stycznosc tylko z urzadzeniami ppc, ale maja one jedna wade. Obojetnie ile maja pamieci zawsze im brakuje i dlatego wole palma :)

*

Offline kwieto

• 2785
T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 06, 2006, 17:02:45 »
Wiem, wiem :) A czy netfront dziala jak na ppc? Bo mialem stycznosc tylko z urzadzeniami ppc, ale maja one jedna wade. Obojetnie ile maja pamieci zawsze im brakuje i dlatego wole palma :)

Nie wiem jak dziala na PPC, ale pamietaj, ze pierwsze wersje NetFronta byly na Sony Clie, jest to wiec "korzeniami" palm-osowy program.
Przypuszczam zreszta, ze jest mozliwosc wgrania do T3 blazera z TX (sam uzywalem w TT przegladarki z T3).
Na Palm OS NF dziala bardzo szybko (szybciej niz Blazer), natomiast niezbyt dobrze na nerwy mi dziala ciagle wychylajace sie virtualne graffiti.
Za to przyjemna (acz dosc wolna) jest Opera mini, jak na razie jedyna przegladarka na Palm OS, ktora pozwolila mi na wlogowanie sie do strony Citibanku.

*

• 326
T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 06, 2006, 18:02:50 »
Dla mnie ten internet to raczej w sytuacjach awaryjnych tak wiec jesli cos dziala troche wolniej to nie bedzie mnie meczyc. Juz predzej bede sciagal maile. Dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam. Zostalo mi juz tylko teraz znalezc jakiegos t3 na sprzedaz :)

T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 06, 2006, 18:14:23 »

*

• 326
T3 - kilka pytan.
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 06, 2006, 18:31:35 »
No nie jest. Tylko, ze z tamtych to pasuja mi dwa, bo ja chce tylko to co jest normalnie w pudelku. Gps jest mi zbedny, dodatkowe pokrowce tez.

I jeszcze jedno pytanie. Wie ktos czy dobrze dziala polaczenie bt z t39m?