Problem z baterią -WorkPad C3

• 2 Odpowiedzi
  • 381 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline memek0

• 340
    • ---
« dnia: Styczeń 22, 2005, 18:03:29 »
Witam. Mam pewien problem z baterią. Przy pełnej baterii zaczołem czytac ksiązkę , z włączonym podświetleniem. Czytałem przez niecałą  godzinę, wskaznik bateri wskazywał pierwszy stopien w dól po full. Palm przelezał noc niepodpięty do ładowarki.  Nad ranem gdy go tylko włączyłem wyskoczył komunikat o złym stanie baterii. Pomyslałem ze mam poprostu skopaną baterię.
Następnego dnia  zrobilem tak samo , tylko ze przy czytaniu uzywałem oswietlenia zewnętrznego [podswietlenie palma było wyłączone]. Nastepnego dnia , wyskoczył taki sam komunikat.....
O co chodzi? Czy to mozliwe by palm samoczynnie się rozladowywal w nocy??

*

Offline memek0

• 340
    • ---
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2005, 21:34:27 »
Sorry za 2 posty z pod rząd, ale bardzo zalezy mi zeby ktos zwrócił uwagę na ten temat.
Czy to rozładowywanie się palma przez noc , i krótki czas działania to normalka?? Czy moze mam zrąbana baterię??
Na allegro pojawiła się bateria do Palma V. Czy ktos juz eksperymentował z wymianą baterii? Jak trudna jest rozbiórka, i czy w mojej sytuacji warto? Dzieki za odpowiedzi

*

Offline P.D.

• *
  • 63
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2005, 21:45:07 »
U mnie na Palmie V (to samo co C3) nic takiego nie występuje, palm może leżeć nieużywany bez ładowania nawet ponad 2 tygodnie i jest wszystko ok.

Co do wymiany baterii, to raczej trudne, bo te palmy są klejone.
Pozdrawiam