Poszukiwane trzy programy.

• 7 Odpowiedzi
  • 952 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
Poszukiwane trzy programy.
« dnia: Czerwiec 19, 2007, 20:57:21 »
Poszukuje następujących programów, może ktoś będzie coś wiedział.
Program który pozwoli na wysunięcie/otworzenie menu z takimi funkcjami jak kopiuj/wklej/wytnij/usuń. Na przykład jestem w jakiejś notatce, zaznaczam dany tekst/słowo, "tapam" i przytrzymuje rysik na nim i pojawia mi się takie meny, czy coś podobnego. Dodam, że jest wiele sytuacji w których nie jest możliwe otwarcie menu systemowego.

Kolejnym programem jest program do zarządzania połączeniami GPRS/MMS i ewentualnie innymi (głównie chodzi mi o te dwa). Problem w tym, że bardzo często gdy chcę wysłać MMS'a, Treo stara się go wysłać za pomocą profilu aktualnie ustawionego w preferencjach, po mimo tego, że w opcjach MMS,ów mam ustawione MMS. To samo się tyczy połączenia GPRS. Łączy się za pomocą aktualnie ustawionego profilu i za każdym razem jestem zmuszony do przechodzenia w okno Preferences>>Network aby to poprawić. Problem dotyczy także możliwości szybkiego rozłączenia się z GPRS'm.

Trzecim programem jest jakieś szybkie podręczne menu, coś w rodzaju menu start w Windowsie.
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb

*

Offline Michlis

• **
  • 208
  • Sprzęt: T3, HTC s710
Odp: Poszukiwane trzy programy.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2007, 21:23:34 »
Trzecim programem jest jakieś szybkie podręczne menu, coś w rodzaju menu start w Windowsie.

Hi-Launcher, rodzima produkcja ;)  http://www.hilauncher.com/

*

Offline bronek

• **
  • 206
  • Sprzęt: Era G1
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2007, 10:17:44 »
Program który pozwoli na wysunięcie/otworzenie menu z takimi funkcjami jak kopiuj/wklej/wytnij/usuń. Na przykład jestem w jakiejś notatce, zaznaczam dany tekst/słowo, "tapam" i przytrzymuje rysik na nim i pojawia mi się takie meny, czy coś podobnego. Dodam, że jest wiele sytuacji w których nie jest możliwe otwarcie menu systemowego.

Dwa rozwiązania:

- płatne, ale nasze, polskie: TreoCommandBar - http://www.ranosoft.net/palm/

- darmowe, ale obce: FieldPlus - http://www.freewarepalm.com/utilities/fieldplus.shtml

*

Offline kari

• **
  • 128
    • Biały Ikar
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2007, 06:04:29 »
A możecie powiedzieć coś na temat tego problemu z profilami GPRS/MMS? W każdym Treo tak jest, czy może tylko mi się tak zdaża?
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4

*

Offline vivid2

• **
  • 180
  • Sprzęt: PalmOne Treo 650 (4ever) + ZTE Blade
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2007, 22:27:44 »
Jestem w Orange i żadnych problemów z GPRS i MMS nie mam. Wszystko odpowiednia konfiguracja (GPRS), MMSy chodziły bezproblemowo od początku
PalmIIIXE-->Clie PEG T-65-->Treo 650-->Treo 750v-->HTC Hermes-->Toshiba G900--Toshiba G910-->HTC Hermes-->Acer F-900-->ZTE BLADE-->SGS

*

Offline kari

• **
  • 128
    • Biały Ikar
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2007, 19:16:19 »
Mi GPRS i MMS działa także bezproblemowo (jestem w Heyah). Chodzi mi tylko o problem z wyborem profilu dla danego połączenia.

*

Offline bronek

• **
  • 206
  • Sprzęt: Era G1
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2007, 10:28:08 »
Mi GPRS i MMS działa także bezproblemowo (jestem w Heyah). Chodzi mi tylko o problem z wyborem profilu dla danego połączenia.

A jakie masz Treo ?
U mnie (Treo 680 , Era) nic nie potrzeba przełączać ani ustawiać, wszystkie ustawienia
mam domyślne i działa  :D

Konfiguracja w aplikacji Messaging:

Options -> Preferences -> Zakładka Network

Network Configuration: Automatic

i wszystko śmiga  ;D

*

Offline kari

• **
  • 128
    • Biały Ikar
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 05, 2007, 12:12:50 »
Posiadam Treo 650.
Konfiguracja moich profili jest następująca:

GPRS:
Service: heysh GPRS
Connection: GPRS
User Name: heyah
Password: heyah
APN: heyah.pl
Fallback: None
IP Address: Automatic
Query DNS: zaznaczone

MMS:
Service: heysh MMS
Connection: GPRS
User Name: heyah
Password: heyah
APN: heyahmms
Fallback: None
IP Address: Automatic
Query DNS: zaznaczone

Opcje sms'ów/mms'ów:
W zakładce Netwotk Network Configuration > Manual
Message center number: +48602951111
MMS Gateway Addres: 213.158.194.57
MMS URL: http://mms.era.pl/servlets/mms
NetworkProfile: "heyah MMS"

I teraz po mimo tego, że w opcjach Treo (Prefs), ustawiony mam profil na "heysh GPRS" (co by muc bez problemu odbierać pocztę) a w opcjach Sms'ów/MMS'ów w W zakładce Netwotk Network Configuration > Manual>Edit ustawiony mam profil "heyah MMS", to przy wysyłaniu MMS'ów, moje Treo stara się wysłać je za pomocą profilu ustawionego w opcjach Treo, a nie konfiguracji wiadomości tekstowych. Zmusza mnie to do ciągłego przełączania się po między nimi, w zależności, czy chcę wysłać MMS'a, czy też sprawdzić pocztę. Wydawało mi się, że ustawienie we właściwościach MMS/Sms, z jakiego profilu ma korzystać, jest właśnie po to, aby nie przełączać się co po chwilę między nimi  :S