Porządki w Palmie

• 11 Odpowiedzi
  • 784 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Porządki w Palmie
« dnia: Lipiec 05, 2006, 19:27:27 »
Witam
Już prawie rok uzywam swojego PDA i pomału czas na porządki. Ponieważ po tym okresie już wiem czego mi potrzeba, a co mogę wyrzucić chcę zrobić hard reset i poinstalować wszystko od nowa. Ale wydaje mi się, że w czasie użytkowania, w pamięci ROM poinstalowały mi się jakieś pliki, których wcześniej nie było. Czy takie pliki można usunąć? W jaki sposób bezbłędnie okerślić, które pliki to moje roczne "przyrostki", a które były od początku? Czy jest gdzieś jakaś lista wszystkich zainstalowanych fabrycznie plików w RAM i ROM?
PDA to Sony Clie NX70V.
Pozdrawiam
Mirek

*

Offline gnr

• *
  • 51
Porządki w Palmie
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2006, 19:36:11 »
Z tego co ja wiem to w trakcie normalnego uzytkowania Palma zadne pliki do ROMu nie powinny sie instalowac. Moze to zludzenie ? ;)

Porządki w Palmie
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2006, 19:44:30 »
Z tego co ja wiem to w trakcie normalnego uzytkowania Palma zadne pliki do ROMu nie powinny sie instalowac.

Otworzyłem programem FileZ podgląd ROM (przy napisie ROM - fajeczka) i mi wyświetla np. takie zbiory "Agendus Btn1", Agendus Btn2" itp. Agendusa kupiłem w lutym więc wcześniej tam nic nie powinno być.

lucass
Mam zainstalowanego Uninstall Managera. Więc najpierw powinieniem wszystko odinstalować, a potem robić hard reset?

*

lucass

Porządki w Palmie
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2006, 19:47:23 »
po hard resecie nie powinno nic zostac , zrob snapem zrzut ekranu z aplikacjami w romie, backup na karte, hard reset i porównaj aplikacje :P
zawsze potem mozesz wszystko przywrocic :P

Porządki w Palmie
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2006, 19:53:47 »
A jak zrobić zrzut ekranu? Nigdy tego nie robiłem nie wiem jak.

dodano 20.05
Już ściągnąłem Snap'a i go poróbuje. :)

*

Offline gnr

• *
  • 51
Porządki w Palmie
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2006, 20:17:19 »
Cytat: "mirek_123"

Otworzyłem programem FileZ podgląd ROM (przy napisie ROM - fajeczka) i mi wyświetla np. takie zbiory "Agendus Btn1", Agendus Btn2" itp. Agendusa kupiłem w lutym więc wcześniej tam nic nie powinno być.

Jak ta fajeczke zaznaczysz to bedzie wyswietlal to co jest w RAMie i to co jest w ROMie jednoczesnie. Z tego co pamietam to co jest w ROMie oznaczone jest wtedy ikonka chipa.
A jesli chodzi o Agendus Btn1 i Agendus Btn2 to one na pewno sa w RAMie a nie w ROMie.

*

Offline kwieto

• 2785
Porządki w Palmie
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 05, 2006, 22:57:02 »
Cytat: "lucass"
http://www.palmgear.com/index.cfm?fuseaction=software.showsoftware&prodid=46248&PartnerREF=&siteid=1

Akurat ten soft warto kupic od razu w pakiecie z Cleanupem - taniej :")
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

Porządki w Palmie
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 10, 2006, 16:12:58 »
Witam.
Porządki zrobione - bałagan większy. Może dlatego, że programów teraz mam więcej. Pamięć zapchana do granic możliwości. Chcąc odciążyc pamięć, przerzuciłem Dokuments To Go (wersja 5) na kartę. I się wkurzam. Czasem się uruchamia, a czasem (częściej) zawiesza komputer. Jak go najpierw przegram do palma to się uruchamia bez żadnych problemów. Ale problemy są jak chcę uruchomić bezpośrednio z karty. Czy jest na to jakaś rada?
Pozdrawiam
Mirek

*

lucass

Porządki w Palmie
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 10, 2006, 16:56:40 »
Zainstalowac program Card Launcher, albp Power RUN i za jego pomoca zainstalowac programy przerzucic programy z pamieci na karte:P wtedy nie bedzie problemów z uruchamianiem :P

OT: Uzupełnij w profilu jaki masz sprzet to bedzie łatwiej niz szukac w postach jakiego masz palmtopa :P

Porządki w Palmie
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 10, 2006, 17:46:18 »
Palma w profilu już uzupełniłem (Clie NX70V).
Przerzucałem na kartę Zlauncherem (wersja zakupiona - zarejestrowana) oraz robiłem to Power RUN'em (wersja trial). Efekt ten sam. Być może jeśli bym kupił Power RUN to będzie inaczej pracować. Jesli tak jest rzeczywiście to go kupię. Ale jeśli to nie jest ta przyczyna, to wole nie wydawać forsy - Zlauncher wtedy musi wystarczyć.
Może Document To Go tak ma?!?

*

lucass

Porządki w Palmie
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 10, 2006, 17:49:12 »
nie wiem , nie korzystam wcale... w treo mam go w pamieci a na TT korzystam z Wordsmitha i mi wystarcza....