Pomocy z VisorremDeluxe i GPRSem

• 6 Odpowiedzi
  • 866 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 14, 2002, 01:45:12 »
Szukałem po całej sieci. Jaki trzeba wpisać skrypt  i jak skonfigurować VIsora Deluxe (0S3.1) tak żeby działał z siemensem S45i z erą. Jak dotąd udało mi się jedynie z Erricssonem T39m. I co wpisać w telefonie?

to moja ostatnia deska ratunku

pozdrawiam

Adryjan

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2002, 08:42:55 »
Nie mam Siemensa, ale skrypty "teoretycznie" powinny działać z każdym telefonem. Powiedz co Ci dokładnie nie działa ? Samo "nie łączy się" nie wystarczy, musisz dokładniej opisać w czym problem. Czy jakieś połączenie jest inicjowane, czy zupełnie nic się nie dzieje ? Co masz w logu (Preferences/Network/Log) ?

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2002, 12:17:01 »
Ja mam S45 i GPRS dziala pieknie ...
wiec napisz konkretnie w czymmasz problem ...

pozdro
pozdrawiam
Jachu

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2002, 14:38:49 »
Ja mam IIIc i Mitsubishi Eclipse w erze, wprowadzałem wszystko zgodnie ze wskazówkami w artykule "Palm i telefon...", niemogę jednak uzyskać połączenia - pojawia się timeout 1231. Nie wiem już czy to chodzi o ustawienia czy to ta era jest taka dziadowska. Czy komuś działa palm i gprs w erze?
Pozdrowienia

*

Offline yaqui

• 24
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2002, 22:18:50 »
Visor deluxe wymaga programu IrLink. I wtedy wszystko działa.
A właściwie to działało mi. Bo coś zmieniłem na visorze i wciąz dostaję komunikat "modem not found" dla róznych telefonów i sieci.

y.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2002, 03:29:55 »
Więc dałeś mi trochę nadziei. Czy próbowałeś z Handspringiem VIsor Deluxe? (tam jest os 3.1H nie upgradeowalny), oczywiscie mam Irlink i chodziło to z Ericssonem t39m ale tez musialem ze dwa tygodnie szukac stringu do modemu.
Telefon próbuje się łączyć a później dostaję w Palmie na wieki wieków "podpisywanie" i error bład ppp czas prazekroczony (0x1231) albo inne. Nie wiem też czy w S45 jakis profil się ustawia?
Proszę o pomoc już trzeci miesiąc nie mogę znaleźć. Jakie masz skrypty, dokładnie jakbyś napisał? Zazanczam ze os 3.1 ma trochę inne menu.

dziękuję

Adryjan

*

Offline Maciej Wójcik

• 1038
  • Sprzęt: Treo 600, IBM ThinkPad T60, Asus eee 701, Nokia E71
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2002, 17:59:16 »
JA mam  Siemensa ME45, GPRS w Idei i Palma IIIC. Niestety  mimo najszczerszych checi nie dziala mi. Probowalem chyba wszystkiego. Moglby mi ktos wyslac swoje ustawienia do Siemensa na priva: maciek@jest-ok.com ?

Przemyslaw Janaszek napisał:

Ja mam S45 i GPRS dziala pieknie ...
wiec napisz konkretnie w czymmasz problem ...

pozdro