Polska czcionka w Pluckerze - zadna nie chce dzialac.

• 4 Odpowiedzi
  • 515 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
Polska czcionka w Pluckerze - zadna nie chce dzialac.
« dnia: Listopad 11, 2007, 02:47:47 »
Witam.

Juz nie wiem co robic. Mam zainstalowane plskie literki w pluckerze i to chyba z 6 w tym dwie zanlezione na forum i nie dziala :/ Nie mam zanczkow pl. Pliki to moja wlasna konwersja strony www (testuje na m.bankier.pl). Wszystko ladnie jest oprocz tych pieprzonych literek. Juz mnie nosi, bo bez tego to sie czytac nie da, bo te dziwne znaczki przeszkadzaja. W systemie mam zainstalowanego font hack'a, ale to tez nic nie daje. Juz sam nie wiem co moze byc, moze ktos pomoze?

*

Offline alienator

• *
  • 54
  • Sprzęt: T3
Odp: Polska czcionka w Pluckerze - zadna nie chce dzialac.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2007, 15:03:26 »
Zeby zrobic raz a dobrze to bez piloca sie nie obedzie.W Plamfiction jest jakas jedna czcionka gdzie wyswietlaja sie poprawnie ogonki bez piloca.Ostatecznie mozesz przed konwersja w plucker dektop zamienic ą na a,  ć na c ...; np. programem gzegzolka.

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2007, 19:02:30 »
Zeby zrobic raz a dobrze to bez piloca sie nie obedzie.W Plamfiction jest jakas jedna czcionka gdzie wyswietlaja sie poprawnie ogonki bez piloca.Ostatecznie mozesz przed konwersja w plucker dektop zamienic ą na a,  ć na c ...; np. programem gzegzolka.

Ja nie korzystam z piloca i jest git. FontHackV (na POS5) i jakiś inny hackmanager na POS4 i Plucker ładnie pisze po naszemu. Tylko trzeba zgrać kodowanie pliku dla Pluckera z tym przy fontach...
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2007, 00:47:19 »
Ja od zawsze korzystam z tych:
http://mieczu.webd.pl/TT3/index.html#plkr

i nawet na kodowanie nie muszę patrzeć bo jest CP-1250 + ISO 8859-2

*

Offline ..::przemek::..

• 326
  • Sprzęt: iMac G4 Flat Panel - piekny :) | Palm T|T3 | Motorola V6 Maxx | iBook G4 - pol zywy :(
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2007, 23:39:10 »
Wlasnie o to chodzi, ze mialem dobrze, ale wpadlem na genialny pomysl, ze pozbede sie tych wszystkich poinstalowanych smieci i zrobie format pamiecie. I wszystko sie zwalilo :/ A zmienic czacionki sie nie da, bo ja robie konwersje stron internetowych (onetlaj i m.bankiera) i bez znaczkow pl strasznie zle sie to czyta :/ A gzegrzolka nie pomoze nawet, bo mam mac'a ;), ale jak by to byl taki problem to ja bym recznie to zrobil, bo to kilka literek do zamiany tylko. A te czcionki co Kusiu podal tez mam, mam fonhacka z czcionkami znalezionym razem z opisem i tez nie dziala. Sam juz nie wiem co jest :/