połacznie palma CENTRO z komputerem

• 6 Odpowiedzi
  • 1054 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kowall91

• 19
  • Reggae muzyka, dusz dotyka, otwiera nam umysły...
połacznie palma CENTRO z komputerem
« dnia: Kwiecień 10, 2009, 22:14:59 »
Witamwie ktos jak palma zsynchronizowac z kompem ;/ programy na linuxa, mam KPilot i orginalnie w systemie był "Urzadzenia z systemami PalmOS", ale mi nie chca połaczyc, nie wiem a jak dowiedziec sie jakie jest ID? a te na windowsa odpalam przez wine (emulator windowsa) ale nie właczaja sie, a da sie chociaz zeby mi jako dysk wymienny wykrywało??

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: połacznie palma CENTRO z komputerem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2009, 22:19:54 »
ID ustalasz podczas pierwszej synchronizacji, najprawdopodobniej tylko przez HotSync.
Programy mogą nie działać, masz system w najgorszej i najmniej kompatybilnej wersji jaka kiedykolwiek została wydana. Nie cierpię Garneta.
Dysk wymienny? Nie ma sprawy. Ale będziesz widział tylko zawartość karty pamięci.
Softick Card Export lub Card Reader.

*

Offline kowall91

• 19
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2009, 00:02:00 »
dobra dzieki :) ale najlepiej chyba bedzie jak wydziele troche miejsca na dysku i zainstaluje tam winde, moze nie bedzie takie wygodne, ale nie wszystko działa na linuxe. ale to jutro zrobie nie mam juz dzisiaj na nic siły ;/ jeszcze raz dzieki za pomoc.

właczyłem laltopa i na laptopie zainstalowałem hotsynca itp. ale nie umiem jakos tego obsługiwac np. co mam teraz zrobic??

http://s6.zapodaj.net/91682054.jpg.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 12:12:18 wysłana przez kowall91 »

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2009, 15:17:40 »
Zainicjować synchronizację, najlepiej programem HotSync na Palmie.

*

Offline kowall91

• 19
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2009, 16:30:38 »
no tak tyle ze za 1 razem zsynchronizował mi sie z kompem, a teraz nie chce sie połaczyc;/, ale dobra niewazne pobawie sie moze wkoncu sie uda

dobra ale ja głupi jestem xD odznaczyła mi sie opcja Local USB dlatego nie chciało mi sie połaczyc :) dzieki konrad
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 16:32:35 wysłana przez kowall91 »

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 12, 2009, 16:34:32 »
Jak Ci się nie uda to daj znać, spotkamy się na mieście, pomogę i wytłumaczę conieco.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 12, 2009, 20:52:39 »
Nie wiem czy się przyda, ale pod Linuksem zawsze musiałem robić synchronizację w odpowiednim rytmie ;) -- pacnąć HotSync na palmie, odczekać 2-3s aż udev zrobi swoje i dopiero wtedy włączyć synchronizację na komputerze. Niezależnie od softu do synchronizacji (jpilot, pilot-link) i Palma (T5, Clie NZ-90, Treo 650). Kpilota akurat nie miałem (nie używam KDE), ale spróbuj w ten sposób.