Podstawowe programy na TX

• 10 Odpowiedzi
  • 718 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 13, 2007, 21:22:23 »
Jakie podstawowe programy rozszerzajace mozliwosci TXa mozecie polecic? Jakis (o ile dobrze pamietam) Hackmaster czy cos moze innego? A m oze cos jeszcze?

*

elektryk

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2007, 21:47:29 »
a co w nim trzeba rozszerzac? czego brakuje?   :P

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2007, 07:23:49 »
Z tego co pamietam na m515 instalowalo sie Hackmaster aby poszerzyc jego mozliwosci. CHodzilo chyb am.in. o wyswitlanie polskich znakow.

*

elektryk

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2007, 07:55:56 »
aaa, o polskie znaki chodzi. chyba tylko piloc pozostaje jako sensowne rozwiazanie.
poza tym poczytaj na stronie janko muzykant odnosnie pliterek na palmos powyzej v.5 .

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2007, 16:01:50 »
Cytat: "elektryk"
aaa, o polskie znaki chodzi. chyba tylko piloc pozostaje jako sensowne rozwiazanie.
poza tym poczytaj na stronie janko muzykant odnosnie pliterek na palmos powyzej v.5 .

Jest jeszcze DotPL, ale nieco kulawy (nie obsługuje zewnętrznych klawiatur, graffiti anywhere i podmiany systemowych fontów przez aplikacje typu FontSmoother) - ale zgłosiłem temat producentowi i miejmy nadzieję że coś wymyślą (bo sam w sobie podoba mi się bardziej niż PiLoc)
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2007, 19:25:21 »
... a jakies inne rozszerzenia systemu?

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 14, 2007, 19:48:13 »
Cytat: "bbbborys"
... a jakies inne rozszerzenia systemu?

ale jakie - co chcesz rozszerzać i w jakim kierunku?
Oczywiście, można zainstalować setkę programów rozszerzających to czy tamto - pytanie czy tych rozszerzeń potrzebujesz.
Możemy wylistować programy z których korzystamy - acz przypuszczam, że połowa tych aplikacji nie będzie Cię interesować.

Sam przegląd programów dostępnych na Palm OS masz np. tu:

www.palmgear.com , www.freewarepalm.com , www.handango.com

Jeśli szukasz czegoś konkretnego to spytaj wyszukiwarki (było tu sporo wątków o sofcie), jest tu też przyklejony wątek o "ciekawych aplikacjach".
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 14, 2007, 19:51:31 »
Dzieki poprzegladam... poki co potrzebowalbym bazy danych, ktora bedzie wspolpracowac z MacOS X - znacie cos pewnego i niedrogiego? (a moze darmowe)

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 15, 2007, 23:08:21 »
Dzieki poprzegladam... poki co potrzebowalbym bazy danych, ktora bedzie wspolpracowac z MacOS X - znacie cos pewnego i niedrogiego? (a moze darmowe)

FileMaker Mobile, jest jeszcze HanDBase, być może działa SmartListToGo (jest wersja instalacyjnapod OS X)

Rozejrzyj się po Palmgear i handango, nie wiem czy nie ma jakichś conduitów dla mobileDB

Jeszcze pytanie do czego jest potrzebna ta baza?
Np. do trzymania różnych informacji typu PIN'y, hasła itp, świetnie się nadaje program pt. SplashID, ma w komplecie aplikację działającą z OS X.

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 15, 2007, 23:38:05 »
CHodzi mi o baze ksiazek (glownie) ktora bedzie rosla z czasem do byc moze nawet 5.000 rekordow.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 16, 2007, 06:44:58 »
CHodzi mi o baze ksiazek (glownie) ktora bedzie rosla z czasem do byc moze nawet 5.000 rekordow.

Do Palma jest dodatek do DeliciousLibrary (swoją drogą - świetny program, zwłaszcza jeśli iSighta używasz jako czytnik kodów paskowych). Nie jestem tylko pewny czy nie konwertuje on danych na coś w rodzaju zwykłej listy.

Są natomiast bazy danych do zarządzania biblioteką książek, z tego co pamiętam niektóre z nich umożliwiają import/eksport danych np.  w formacie .csv