PiLoc na Palm-a IIIc

• 2 Odpowiedzi
  • 406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PiLoc na Palm-a IIIc
« dnia: Styczeń 22, 2005, 18:03:24 »
Niedawno kupiłem w pewnej firmie ( o bardzo "Naukowej" ) nazwie pełną wersję PiLoc-a dla mojego Palm-a IIIc - PalmOS w wersji 4.1. Pierwsza wersja którą otrzymałem  ( "OS41.PRC" miał wielkość 174570 bajtów ) zawierała mnóstwo wstawek po angielsku - np. nie była zlokalizowana aplikacja "Expense". Po reklamacji otrzymałem wersję drugą ( "OS41.PRC" miał wielkość 162121 bajtów ). Ta wersja z kolei posiadała już aplikację "Wydatki" ale z aplikacji "Poczta" zrobiła się nagle aplikacja "Mail". Czy ktoś z forumowiczów ma może pełną lokalizację PalmOS-a dla Palma IIIc z PalmOs-em w wersji 4.1 i mógłby mi podać wielkości plików ( albo ich wersje ) żebym mógł wysłać do firmy informacje o jakie właściwe pliki mi chodzi.

*

Offline Kusiu

• 3968
PiLoc na Palm-a IIIc
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2005, 23:23:55 »
Najnowsza wersja jest zawsze na stronie producenta:
http://piloc.penreader.com/cgi-bin/piloc.cgi?Choice=A&Polish&_Palm_IIIc

Ty kupiłeś serial, sam program możesz ściągnąc z powyższej strony i zarejestrować.

Problem może być w tym, że jak zobaczysz po kliknięciu w link dla systemu 4.1 i tego palma nie ma pełnej lokalizacji, jest dla 4.0. Pewnie stąd wynikają te problemy, może Scientific wysyła Ci wersję przeznaczoną dla innego palma z OS 4.1

PiLoc na Palm-a IIIc
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2005, 20:03:09 »
OK! Dziękuję za podpowiedź. Oczywiście byłem na tej stronie już wcześniej ale uparłem się ściągnąć wersje 4.1 - a tutaj tylko ""Lite". Natomiast dla PalmOS-a w wersji 4.0 znalazłem tam również "Full". Jeszcze raz dziękuję za pomoc ...