Tungsten E i komunikacja

• 3 Odpowiedzi
  • 460 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tungsten E i komunikacja
« dnia: Grudzień 11, 2006, 09:36:55 »
Witam
Znajomy kupił Tungstena E i po jakimś czasie zabawy miałby ochotę go doposażyć. Chodzi konkretnie o możliwość "dołożenia" wifi i (lub) bluetooth'a na karcie SD. Wg Palma chyba jest taka możliwość bo wydał support dla obsługi gniazda SD dla rozszerzeń - jak jest naprawdę nie wiem. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z takimi kartami w tym PDA?
Przejrzałem archiwum ale nie udało mi się znaleźć nic konretnego.
Pozdrawiam
Mirek

*

Offline Michlis

• **
  • 208
  • Sprzęt: T3, HTC s710
Tungsten E i komunikacja
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2006, 10:41:06 »
Ze strony Palma:
http://www.palm.com/us/support/downloads/wifi_card.html

System requirements
* Tungsten E2, Tungsten T3, Tungsten T5, or a Zire 72 device. The Wi-Fi Card driver does not support other devices.

Generalnie karta WiFi baaardzo szybko rozładowuje baterie, ale jeśli chcesz szybko sprawdzić pocztę to sprawdza się dobrze. Z drugie strony nawet na ekranie 320x480 przeglądanie stron do wygodnych nie należy.

Biorąc pod uwagę ceny kart WiFi, chyba lepiej sprzedać TE i dołożyć do TX z WiFi na pokładzie.

Tungsten E i komunikacja
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2006, 11:47:40 »
Jednym słowem brak wsparcia dla tego modelu. Szkoda. Podejrzewam, że to samo dotyczy BT.

*

Offline Michlis

• **
  • 208
  • Sprzęt: T3, HTC s710
Tungsten E i komunikacja
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2006, 12:29:56 »
Cytat: "mirek_123"
Podejrzewam, że to samo dotyczy BT.

Niekoniecznie:
http://kb.palmone.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=PalmSupportKB,ts=Palm_External2001,case=obj(23466)
Relevant products: [...] Tungsten T [...]

Ale z dostepnością tej karty to chyba marnie. Jeśli znajomemu naprawdę zależy na łączności BT i WiFi to przesiadka na nowszego palma chyba będzie lepszym rozwiązaniem.
Karta BT ma ten minus, że zajmuje port SD, więc zostaje tylko pamięć RAM, a i pobór prądu pewnie większy niż wbudowany w płytę chip BT :mysli: ...