Palmy na Allegro

• 4 Odpowiedzi
  • 760 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palmy na Allegro
« dnia: Maj 10, 2003, 11:11:04 »
Może to pytanie jest średnio mądre, ale mimo wszystko pytam. Czy ktoś już kupował sprzęt na Allegro? Jak to z tym jest? Rzeczywiście, tak jak w opisach, sprzęt nie jest wadliwy, z gwarancją, nie otwierany, hm?

Podzielcie się swoimi opiniami, jeśliście łaskawi. ;)

Palmy na Allegro
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2003, 12:15:01 »
Znakomite pytanie. Pewnie zdarza sie, ze sa jakies problemy. Jednak musze powiedziec, ze kupowalem na allegro tylko aparat fotograficzny. Byl uzywany (Minolta 7xi) ale chodzi bez problemu i jestem z niego bardzo zadowolony. Co do licytacji na allegro to podczas kupowania warto zwrocic uwage na to, jakie komentarze ma sprzedajacy. Jesli sprzedaje osoba nie majaca wogole komentarzy to ja osobiscie bym nie kupil. Ale jest co najmniej jedna osoba warta zaufania (opinia nie moja ale kolegi, ktory kozystal z jego uslug) - to tommy999 oraz kkaukcje (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12968034 oraz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12803199). Oczywiscie nie mam zadnego interesu polecajac te osoby.

*

Offline MarcinW.

• 716
Palmy na Allegro
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2003, 21:07:58 »
Ja kupiłem sobie PDA też na allegro. Wszystko zgodnie z opisem a i kupujący nie był "starym wygą" - miał trochę pozytywów. Zgodnie z opisem przysłał sprzęt nowy itd... Zaryzykowałem w sumie ale nie było najmniejszych problemów....

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

*

Offline Duque

• 18
Palmy na Allegro
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 11, 2003, 08:41:47 »
Ja kupiłem swojego palma właśnie na allegro, co więcej od osoby, która nie miała żadnego komentarza. Paradoksalnie właśnie to mnie przekonało. Po rozmowie telefonicznej okazało się, że nie jest to stary wyjadacz Allegro, lecz pani, której firma wygrała palma jako nagrodę w konkursie. Dostałem nowego, jeszcze nie rozpakowanego z folii palma m515 za naprawdę przyzwoitą cenę. Każdą aukcję trzeba jednak rozpatrywać osobno, komentarze czytać z pewną dozą sceptycyzmu i sprawdzać jakich aukcji dotyczyły. Co innego sprzedać książkę, a co innego drogi sprzęt elektroniczny. Pozdrawiam.

Palmy na Allegro
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 11, 2003, 14:41:14 »
Poprzez allegro kupilem juz mase rzeczy:
1. Obudowe do telefonu i baterie
2. Telefon N6310i
3. Laptopa ThinkPad T20
4. Zegarek Seiko Kinetic
5. Etui na Palma
Co moge powiedziec? Wszystkie rzeczy byly OK! Nowe, zgodne z opisem. Oczywiscie kupowalem tylko u osob z odpowiednia liczba gwiazdek i samymy pozytywami.

Co do zakupu PALMA - myslalem o tym ale chyba wole sie przejechac do Scientific. Ceny spdaly - w Scientific i tak mozna negocjowac. A z pewnoscia nie bedzie nigdy problemu z ew. gwarancja.