Palmtop tungstein T2

• 4 Odpowiedzi
  • 420 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palmtop tungstein T2
« dnia: Lipiec 08, 2007, 21:23:27 »
witam
dostałem z firmy palmtopa TUNGSTEIN E2 gdzie mam wpisane moje stany magazynowe itp
ale bez kabla i softu

chodzi mi o to jakim programem musze się połączyć abym mógł te stany wydrukować sobie na drukarce wiem że idzie bo robi to jesen człowiek z firmy tyle tylko że nie chce mi powiedzieć a nie będę się go prosił

jaki do tego trzeba by było kupić kabel

może ma ktoś jakiś pomysł

*

Offline Kusiu

• 3968
Odp: Palmtop tungstein T2
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2007, 21:48:45 »
Podaj jakiego używasz oprogramowania na palmie, nazwę.

Kabel kupisz np. na Allegro - http://allegro.pl/search.php?string=palm+t2+kabel&buy=0&new=0&pay=0

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2007, 22:12:40 »
nie wiem czy o to chodzi

palm powered

karta v 4.5.1P

tak pisze w zakładce system
ale jeżeli to nie to to napisz jak to sprawdzić bo w palmtopach jestem zielony :-X

*

lucass

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2007, 09:43:21 »
a gdzie masz stany magazynowe wpisane ??? kurcze fajna firma jak daje zdekompletowany sprzet bez szkolenia a kolegi sie nie chcesz pytac....zreszta fajny kolega pogratulowac:P

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2007, 02:26:38 »
Howgh!!!
Programiki do drukowania z Palma ... Np.: "SCS Print", "Print Boy", ...
"... Serial, infrared, and Bluetooth printing for your PalmOS handheld! ..."
Działa całkiem fajnie, ale musisz sie jakoś połaczyć z drukarką.
Nie jestem przekonany, czy uda się połączyć T2 z drukarką za pomocą zwykłego kabla USB.
Najwygodniej po BT, ale czy dostaniesz jeszcze jakiś  adapter na LPT (np.: BLUETAKE BT200 Bluetooth Printer Adapter)???
Drogi jest przy tym okrutnie ...
Inna sprawa, ze "stany magazynowe" masz zapisane prawdopodobnie w jakiejś "specyficznej" aplikacji, która może korzystać ze "specyficznego"sterownika ...
Najwygodniej w/g mnie to ... poszukać właściwego PDB, wyeksportować do PCeta i (jeśli się da...) przekonwertować do "ludzkiej" postaci ..., a potem drukować, drukować,  ...

Pozdrawiam,
mnich