PALM ZIRE 31 + KIRRIO GPS??? POMOCY!!!!

• 6 Odpowiedzi
  • 1089 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 14, 2006, 13:13:24 »
Witam!
mam maly problem zastanawiam sie nad jakims sensownym programikiem do nawigacji pod moj sprzecik i nie za bardzo wiem co wybrac,
P.S czy TomTom navigator 5 bedzie działał na zestawie zire 31 + kirrio gps
co sadzicie na temat mapopolis na palmie

dzieki z góry za info pozdrawiam

*

lucass

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2006, 13:56:38 »
tomtom na lowres to marzenie..tylko i wyłacznie Gmapa,Emapa PDA NAvigator, HandMapa i Mapopolis...wypróbuj te...ja uzywam Emapa z mapopolis i jestem zadowolonych, chic to tylko wektorówki....

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2006, 01:36:55 »
Masz zire 31?? Napisz coś więcej o nim! Jak wygląda ten 6 bitopwy ekranik? Bardzo widać różnicę w ilości kolorów i w rozdzielczości? Jak na nim wyglądają filmiki albo gry?
I druga rzecz - długo trzyma bateria?
PozdrawiamŁ)

*

Offline vetch

• **
  • 191
    • Diamond Jack
  • Sprzęt: Nexus S
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 17, 2006, 10:16:39 »
Cytat: "Martinezzz"
Masz zire 31?? Napisz coś więcej o nim! Jak wygląda ten 6 bitopwy ekranik? Bardzo widać różnicę w ilości kolorów i w rozdzielczości? Jak na nim wyglądają filmiki albo gry?
I druga rzecz - długo trzyma bateria?

no więc kupiłem sobie już parę tygodni temu Zire 31 do PIM'a głównie, bo tani i ładny :-) Wcześniej miałem TX'a - POEZJA, żaden pocket się nie umywa, ale sprzedałem bo szkoda mi było trzymać tyle zamrożonej kasy :-)

No więc Zire 31 jest ładny, malutki, lekki, działa jak zwykle bezbłędnie i co ważne, bardzo szybko (procek intel arm 200Mhz). Doskonale sprawdza się jako pim, można też odpalić pockettunes i posłuchać muzyki, można też poczytać książki, ogólnie wszystko działa i warto go kupić, ale niektóre ceny na allegro są złodziejskie (np. 550zł) - za te same pieniądze możesz kupić np. E lub E2, który jest o niebo lepszy, to inna klasa sprzętu. Imo za Zire31 warto dać nie więcej niż ~280zł.

Wady: imo są tylko dwie: ekran STN, który ma wolne odświeżanie no i bateria; przy słuchaniu mp3/wma starcza mi średnio na 5 godzin, czyli niewiele. A że muzyki słucham rzadko, to do PIM'a ładuję zirkę średnio co 3 dni. Grać pewnie i oglądać filmy można, ale będzie smużenie. To imo nie jest pda do gier i filmów, ale do PIM, to jestem ZAJE..... zadowolony :-)

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2006, 23:17:20 »
Witam

I jak, udało ci sie uruchomic jakąś nawigację. Dostałem Zire31 z Kirrio od znajomego z Niemiec. W komplecie z mapą ViaMichelin Mapsonic 2.5 i mapą Niemiec. Po zainstalowaniu Mapopolis-Emapa - Menu wyświetlane są poprawnie natomiast po wczytaniu np. planu Olsztyna mam coś takiego:

Mogę przesówać mapę tylko i wyszkukiwać (ulice zaznacza poprawnie ale cięgle jest ten biały pasek na ekranie i brak ikon do nawigacji po mapie)

Znacie jeszcze jakąś niedrogą nawigację na Polskę chodzącą na tym sprzęcie.

troche czasu minęło
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:59:51 »
Witam,niestety nie udało mi się zainstalowac żadnej nawigacji a kirrio lezy w schowku w furze,nie mam zbyt wiele czasu na zabawe wiec chwilowo sobie odpuscilem,teras sie troche ogarnalem wiec postaram sie cos pokombinowac,odnosnie tych paskow w mapopolis kiedy zainstalowalem mapy byla kompletna,to w sumie tyle na chwilke obecna

*

lucass

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 30, 2006, 17:47:56 »
to ze nie wyswietla czesci obrazu to wuna starego Mapopolis... najlepiej nowszee mapopolis zainstalowac , wersje 5.27 i bedzie ok!