Palm Vx i wymiana OS

• 6 Odpowiedzi
  • 803 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palm Vx i wymiana OS
« dnia: Październik 24, 2005, 15:33:14 »
Na wstępie witam wszystkich klubowiczów.
Od wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Palma Vx i zacząłem moją przygodę z palmtopami. Urządzenie miało być uszkodzone i nie włączało się, lecz  po "hard reset" palm  uruchomił się. Wygląda na nie uszkodzony, ale zaczął "gadać" w języku francuskim  ver. os 3.5 (którego wcale nie rozumiem). Może wiecie skąd wziąć palm os w języku angielskim w ver. 3.5 lub 4.1 do Palm Vx?  

Palm Vx i wymiana OS
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2005, 16:05:53 »
Na stronie palma można było kupić uaktualnienie do 4.1. Niestety już tego nie sprzedają. Możesz poszukać gdzieś na eBay/Allegro. Nazywało to się bodajże "Palm OS Upgrade CD-ROM".

Palm Vx i wymiana OS
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2005, 19:38:02 »
THX @Petersen
Niestety cd-rom nie jest aktualnie nigdzie osiągalny, ale znalazłem upgrade do ver 3.5 ENG na stronie Palm'a i jest ono ogólnie dostępne. Dla wszystkich  zainteresowanych:
[ http://www.palm.com/us/support/35upgrade/index.html ]
Teraz poszukuję upgrade do ver. 4.1

Palm Vx i wymiana OS
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2005, 20:25:11 »
Sorry że od razu o tym 3.5 nie napisałem. Po prostu nieuważnie przeczytałem Twój post :(

*

Offline kzarczyn

• **
  • 180
  • Sprzęt: Palm m515
Palm Vx i wymiana OS
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2005, 09:44:31 »
Jeśli cię interesuje to ja mam upgrade do os 4.1 na Vx. Tylko nie wiem czy jest sens upgratować. Jedyny plus jaki zauważyłem w 4.1 to że można używać pola graffiti w czasie wyświetlania klawiatury ekranowej. Aplikacje może uruchamiają się minimalnie szybciej. Wady:
funkcja FIND nie działa prawidłowo, bardzo dłużo trwa restartowanie.
Jak nadal jesteś zainteresowany to mogę ci wysłać.
pozdro

*

Offline Kusiu

• 3968
Palm Vx i wymiana OS
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 26, 2005, 09:59:37 »
Opłaca się przejść na system 4.1 gdy programy, których chcesz używać wymagają tej wersji systemu.

Palm Vx i wymiana OS
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2005, 16:38:25 »
Dzieki wszystkim za pomoc. Upgrade już mam, ale przemyślę wasze rady.Palm ma być używany głównie do czytania książek.