palm tx - znikł pasek dolny i klawiatura !!!???

• 8 Odpowiedzi
  • 895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 08, 2006, 08:48:33 »
witam
ostatnio instalowałem na palm tx jakieś aplikacje i gry i po jednym z restartów znikł mi pasek dolny menu z poziomem naładowania bateri itp. a także klawiatury nie widać jest po prostu samo tło a na nim nic !!!!
czy mozna to jakoś naprawic czy tylko hard reset wchodzi w grę ????
pomocy !!!!! z góry dzięki za odp.

*

lucass

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2006, 09:30:21 »
Norbi...chyba HR bedzie najszybsza i najtansza wersja sprawdzenia czy wszystko ok ...wydaje mi sie ze to problem softowy....wiec synchronizacja i HR ...nie rob backup na karte bo jak to program jakis, i zrobisz restore to problem wróci....

*

Offline 3x

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2006, 10:38:40 »
U mnie wystapilo to zjawisko po zainstalowaniu aplikacji Pocket Tunes Deluxe w wersji, bodajze 3.0.9...

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2006, 20:48:32 »
a u mnie chyba skin do pocket tunes to spowodował - ale i tak hard reset musiałem zrobić :( przynajmniej śmieci z pamięci usunąłem.

*

Offline ninik

• **
  • 113
    • http://www.dominik.chmaj.net
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 18, 2006, 21:33:53 »
...a wystarczyło kliknąć w dolną część ekranu i pojawiłby się..

*

Offline 3x

• 18
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2006, 11:38:21 »
wlasciwie to klikanie nic nie dawalo w tym przypadku, co prawda pasek sie pojawial ale zupelnie "goly" :D

*

Offline Pet

• 11
Re: palm tx - znikł pasek dolny i klawiatura !!!???
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 03, 2006, 23:08:41 »
Cytat: "norbiwolow"
witam
ostatnio instalowałem na palm tx jakieś aplikacje i gry i po jednym z restartów znikł mi pasek dolny menu z poziomem naładowania bateri itp. a także klawiatury nie widać jest po prostu samo tło a na nim nic !!!!
czy mozna to jakoś naprawic czy tylko hard reset wchodzi w grę ????
pomocy !!!!! z góry dzięki za odp.

Widzę, że problem rozwiązany ale na przyszłość może się komuś przyda. Odnaleźć i skasować plik "StatusBarLib". To on może przejąć funkcję tego dolnego paska. Czasem aplikacje instalują tą bibliotekę w złej wersji(np. od T3) a w TX niestetety powoduje to problem jak wyżej. Najlepiej usunąć plik za pomocą FileZ bo plik jest w użyciu i inne programy mogą nie chcieć go wykasować.
Potem restart i wszystko powinno wrócić do normalności.

*

kaz759

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2006, 13:35:27 »
Wczoraj i mnie zanikł pasek i postąpiłem wedłóg zalecenia, pasek się pojawił  :kill: ale teraz nie mogę odwracać ekranu pion poziom bo nie ma takiej funkcji na pasku poradźcie coś może można to jakoś przywrócić bez HR :?:

*

kaz759

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 26, 2006, 16:48:20 »
:banan:
 Poradziłem sobie z tym paskiem robiąc HardReset, a następnie odszukałem na PC na głównym dysku C katalog "Program Files", w którym TX zapisuje backup do katalogu nazwanego "PalmOne" w katalogu z nazwą Usera (X) w podkatalogu 'Backup".
Cały ten katalog "Backup" dałem do kosza i dopiero wtedy zrobiłem pierwszą synchronizację - zapisał się nowy katalog "Backup" i wtedy poprzenosiłem do niego z kosza potrzebne dane starannie omijając plik "StatusBarLib" i inne niepotrzebne śmieci tam nagromadzone. :ok:
Pozdrawiam wszystkich TX-owców :D