Palm TX - ISO

• 6 Odpowiedzi
  • 642 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palm TX - ISO
« dnia: Wrzesień 05, 2007, 11:59:25 »
Witam forumowiczów

Kilka dni temu stałem się szczęśliwym ( jak na razie ;) ) posiadaczem Tungstena TX, niestety nie mam do niego CD i miał raczej nie będę ( kupiony na allegro ). Czytałem o problemach z dorwaniem płytki od supportu, w przyklejonym wątku jest sporo obrazów ale jedynie do innych modeli, wyszukiwarka też niczego nie zwraca... czy mógłby ktoś wrzucić obraz ISO płytki na jakiegoś ftp-a?

Pozdrawiam

Odp: Palm TX - ISO
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2007, 22:58:26 »
Podbijam temat... może jednak znajdzie się ktoś z obrazem płyty i dobrymi chęciami...

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2007, 22:56:33 »
Bądź dobrej myśli! :D Postaram się coś wrzucić, ale dopiero jak będę miał dostęp do jakiegoś przyzwoitego upstreamu, bo z domowej sieci pchałbym pliki całą noc.

Na pewno nie będzie to ISO, bo pełne ISO ma 625 MB, więc raczej spakuję niezbędne aplikacje (w języku angielskim) do pliku .rar. Wtedy wychodzi jakieś 100 MB.

Czy program Documents to Go :forsa:  jest bardzo istotny? Jeśli nie, to zaoszczędziłbym jakieś 20 MB.

*

olmeca

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2007, 08:51:14 »
Z watku ktory wczoraj pimpek podkleleil z instrukcjami jest tez odsylacz do iso http://www.kevi.es/iso_palm.html

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2007, 14:51:50 »
Wrzuciłem pierwszy plik http://rapidshare.com/files/56992655/docs.exe (Docs to Go 7). Plik jest zahasłowanym RARem (pass: 4d.izemize). W międzyczasie zauważyłem, że ktoś podał link do ISO... :S

Po rozpakowaniu Rara powinien być jeden plik instalacyjny DTG. Palm TX ma w ROMie kawałek DTG i przypuszczam, że ten instalator zadziała tylko wtedy, gdy uda mu się odnaleźć ten pasujący plik na TX, czyli na innych palmtopach nie powinien się zainstalować. Jeśli byłoby inaczej, to znaczyłoby, że programista pokpił sprawę.

Jeśli nie uda ci się ściągnąć tego ISO wspomnianego w poprzednim poście, mogę spróbować wrzucić drugiego RARa - jeśli się nie odezwiesz, to daruję sobie.

*

olmeca

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2007, 18:28:54 »
powinno sie dac sciagnac iso do tungstena t zeszla mi bez problemu

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 22, 2007, 21:10:05 »
Wielkie dzięki za pomoc panowie... właśnie uruchomiłem link który podał olmeca, idzie powoli ale cały czas do przodu więc nie będę zawracał głowy dalszym 'uploadowaniem' macminerowi... w razie problemów dam znać po ściągnięciu z wyżej wspomnianej strony, a na razie jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy :)