Palm tugsten z telefonem

• 11 Odpowiedzi
  • 995 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Palm tugsten z telefonem
« dnia: Styczeń 07, 2003, 16:15:42 »
Czy ktos wie kiedy ma sie pojawic na rynku w USA palm tugsten z telefonem??

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2003, 16:21:40 »
Jeśli chodzi Ci o Tungsten|W to z tego co mi wiadomo, Palm ma go wypuścić w pierwszym kwartale 2003 r. Wiem, za wiele to nie mówi, ale oni niestety nie zdradzają swoich planów.

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2003, 16:29:28 »
Dzieki za informacje, a jak myslisz, czy warto na to czekac? czy lepiej kupic Tungsten|T ?

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2003, 16:44:46 »
T | W ani mi sie nie podoba (ta klawiatura) ani nie widze sensu zabawy w dwie karty SIM jak mam telefon z BT.

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2003, 16:58:15 »
Najpierw T|W bardzo mi się podobał jako 2w1, ale teraz nie zamieniłbym T|T na nic innego, nowy procek, nowy os, składana obudowa - to jest to :)

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2003, 18:02:21 »
A ja Wam mowie: nie ma jak Sony Clié PEG-NX70V. Mam go do wczoraj i jest super. Jednym slowem: bezkonkurencyjny :)

http://sonyelectronics.sonystyle.com/micros/clie/

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2003, 18:02:43 »
Gdy posiadasz telefon zaopatrzony w BlueTooth i Tungstena T nie ma prawie żadnej różnicy w użytkowaniu. Komórka w kieszeni, Palm w ręce i już. Za różnicę w cenie można już dopaść odpowiedni fonik z BT, a osiągi T|T są nieporównywalne z T|W. j.w., nie zamieniłbym T|T na nic w świecie ;)

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2003, 22:54:48 »
Esc:  musial bym sie niezle zastanawiac czy wymienic mojego TT na NX70 i niewiem co bym wybral,

Duza wada ze niema ich w polsce i jak si sie skopci to bedzie problem

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2003, 22:59:33 »
Ja się dołacze do tego tematu przechwalania się.
T|T to już jest coś. Nareszcie palm przestał raczkować :) i juz umie rysować szlaczki i układac puzzle (sztuk 40). Zastosowanie T|T są ogromne. Szczególnie jesli kotś ma komórke z BT. Tak jak napisał to Michał Miłoś. Komórke chowamy a palmem się bawimy w kazdym miejscu gdzie tylko mamy zasieg GSM, a w domu, adapter BT USB, do tego mozna dokupic klawiature (tylko w stanach, bo wychodzi 200 zeta taniej) i można rozsadzic tyłek na kanapie, z czymś co jest mniejsze od komputerów które mielismy 5 lat temu a przy tym jest bardziej wydajne.

T|W z początku oczarowuje swoją funkcjonalnościa jako Palm i GSM 2w1. Może jest to rozwiazanie dla bogatych panów w garniturach lub dla ludzi którzy 20x dziennie musza w danej sekundzie skorzystać z internetu faxu itp a przy tym nie chca zajmowac sobie telefonu.

Szczerze móiac ja bym nie mógł pisać czegoś an takiej klawiaturze. Palmy mam już od ajkiegos czasu. Przyzwyczaiłem się i pisze płynnie. A tu trzeba uwazac zeby nie nacisnac złego klawisza albo paru na raz :) sorry za błedy ale sie spieszyłem (pewnie jest ich sporo)

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2003, 23:05:07 »
mam plyte z BT i wcale nie jest tak rozowo bo z palmem T | T nie wykrywa profili. Mozna jedynie synchronizowac i to inicjujac to z Palma bo z PC nic sie nie da zrobic nawet pliku wyslac. Moze jak wkoncu M$ zrobi wsparcie dla bluetootha to cos sie zmieni

Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2003, 23:45:51 »
Bluetooth to jedyne czego, jako uzytkownik Clié, moge zazdroscic posiadaczom T|T. Wszystkie inne funkcje to juz dowod supremacji Sony, no moze poza stylusem i gabarytami, ale to juz kwestia gustu.

Mam nadzieje, ze mi sie NX70V nie zepsuje, a gdyby, odpukac, cos nawalilo, to moj znajomy lata za wielka wode dosc czesto i zobowiazal sie tym zajac.

W jednym ze sklepow w Warszawie powiedziano mi, ze ten model Clié bedzie dostepny gdzies miedzy styczniem a lutym, ale bedzie kosztowal sporo ponad 4 tys.zl :forsa:

Pozdrawiam.

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Palm tugsten z telefonem
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 08, 2003, 09:08:31 »
Esc, nie porównuj NXa do T|T, bo po za OSem nie mają nic wspólnego (nawet procek jest inny). Clie to multimedialny kombajn o baaaaaaaardzo słabych bateriach i dużych wymiarach. T|T jest mały i przeznaczony przede wszystkim dla osób pracujących. A co do BT to "TO JEST TO", używam go do surfowania via komórka lub PC (linux of corz bo pod windą się krzaczy ;), wysyłania/odczytywania SMSów i bóg wie do czego jeszcze się w przyszłości przyda.