PALM T|X zwiechy blazera i znikanie dancyh z karty?

• 4 Odpowiedzi
  • 433 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 23, 2006, 14:26:14 »
Witam! od wczoraj stałem się mniej lub bardziej szczęśliwym posiadaczem Palm TX.. i mam już dwa problemy blazera , który w czasie korzystania z internetu zawiesza palma raz na 10 minut ... a drugi problem z kartą SD Corsair 512 MB 133x. pierwsze "zderzenie" nastąpiło po 1 wyjęsciu kart... dane znikneły a po wsadzeniu d samego palma zawieszała go. pomogło dopiero formatowanie w windows w zewnętrznym czytniku , który przed formatowaniem również nie był w stanie przeczytać karty wyjętej z palma. tak sie zdarza co jakiś czas... karta w ogóle traci system plików...spotkał się ktoś może z tym?? proszę o pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2006, 14:42:52 »
Witam, ja mialem takie zdarzenie że w momencie proby otworzenia strony www.o2.pl palm mi sie po prostu wylaczyl. Przy innych stronach nie mialem takiej sytuacji. Dodam jeszcze ze bylem podlaczony z netem przez WiFi i Palm byl podlaczony do ladowarki

*

Offline ninik

• **
  • 113
    • http://www.dominik.chmaj.net
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2006, 14:53:26 »
A ja nie mam problemów. Blazer wymaga dużo wolnej pamięci, korzystając z OffFlush-a startuje w ciągu chwili i chodzi płynnie.

*

Offline kwieto

• 2785
Re: PALM T|X zwiechy blazera i znikanie dancyh z karty?
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2006, 17:05:13 »
W przypadku karty SD to na 99% problem karty. Mialem cos takiego z karta SD Kingstona uzywanej do aparatu fot. Kazdorazowa proba sciagniecia danych na szybkim USB powodowala "wieszanie sie" karty i utrate plikow.

W przypadku blazera, to offflush moze byc pomocnym rozwiazaniem - programy zrace duzo pamieci potrafia zawiesic T|X'a.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2006, 15:51:36 »
no i wszsytkoi się wyjasniło...wymieniono mi karte na nową i już nie gubi plików ani systemu plików.. a palm cały szczęśliwy:)... widocznie corsair nie corsair - to tylko sprzęt i nawet najlepszy może być wadliwy.